Taalnazies

Mick Duschak 24 jul 2017

opeens duikt er een nieuw fenomeen op de taalnazies de taalnazies zijn mense die andere mense er op wijze dat hun taalgebruik niet de juiste is. Wat is dan slecht taalgebruik nou bijvoorbeeld het nauwelijks of onregelmatig toepasse van een juiste interpunctie of woorden die doorgaans niet lastig te spellen zijn toch fout spellen. ook schijnt er vaak kritiek te zijn op grammatica aldus de mense die door taalnazies terecht worde gewezen

Uit een onderzoek is gebleken tot mense die andere mense verbeteren op hun nederlands als irritant worden beschouwd. daar ben ik het volledig mee eens. Het is niet leuk als jezelf iets aan het vertelle bent en iemand valt je in de reden met iets dat totaal niets te maken heeft met jou verhaal maar enkel gaat om een verkeerde zinstructuur of een grammaticale fout. Mense die dat overkomt voele zich dan doorgaans vrij dom wat ik ook kan begrijpen. maar waarom bedenken onze slachtoffers zoon naam in plaats van iets meer te lette op hun nederlands? Ik ben er van overtuigd dat iedereen in staat is om redelijk fatsoenlijk nederlands te schrijven. Natuurluk hebben we mense met dyslexie die kunnen er niets aan doen. Maar daarbuiten zijn er ook veel die het niet lijken te wille leren. het argument van hun is dan ook de wereld vergaat toch niet als ik: ‘me moeder heb koorts”” schrijf? Ergens hebbe hun wel gelijk. Je zou je bijna schuldig voele dat je wel let op je nederlands. Ook zeggen hun dat taal veranderd en dat het dus helemaal niet erg is. dat laatste argument vindt ik persoonlijk vrij zwak. Hun zeggen dus eigenlijk dat je je helemaal niet maar aan regels hoeft te houden want alles veranderd toch naar verloop van tijd. Als wij dat werkelijk met alles zouden doen dan make wij onze wereld nog sneller kapot dan we nu al doen want wat je ook doet alles mag? Waar ligt dan nog de grens. Waar zijn dan wel nog regels voor als we deze relatief kleine regeltjes al niet kunne opvolgen?

Slachtoffers van de taalnazies voel je niet dom. jij bent misschien een genie in meetkunde of iets anders waar de taalnazies totaal niets van wete. Je bent goed zoals je bent maar sta open voor kritiek in plaats van steeds naar de andere te wijze.