Is het al tijd voor de ‘oma look’?

Angela Bek 23 apr 2018

Deze fascinerende vraag kwam onlangs in me op. Met de (in mijn ogen) échte oma look bedoel ik natuurlijk het befaamde grijze korte krullenkoppie, aangebracht door een watergolf of permanentje waardoor het wel een week in model zit (voordeel!). De wangetjes versiert met couperose en her en der een grote moedervlek in het gezicht. Gekleed in een kreukelvrij blousje van polyester op een (bij voorkeur beige) pantalonachtige broek. De opgezwollen voetjes gestoken in een degelijk paar bruin leren instappertjes voorzien van franjes. O ja en laten we de huidkleurige steunkousen niet vergeten.

….Maar wanneer ben je hier als vrouw klaar voor? Komt het besluit om je te ver-oma’en voort uit een hormonale verandering? Wordt de vraag: ,,en denk jij al na over je verouderingstransfomatie’’ je iets te vaak gesteld de laatste tijd? Of kijk je op een dag eens echt goed in de spiegel en kom je tot de ontdekking dat je na enkel wat minuscule doch rigoureuze uiterlijke aanpassingen eigenlijk al aardig in de buurt bent van deze look?

Misschien groeit er wel in een ieder van ons het verlangen naar dagelijkse rust en regelmaat, shotjes jenever wegtikken en het faken van dementie. Het kan ook zijn dat je op veel te jonge leeftijd bewust kiest voor deze doch ietwat muffige look…gewoon uit pure luiheid en gebrek aan levenslust.
Zo reis je voortaan in ieder geval een stuk comfortabeler met het OV! Om het nog wat aan te dikken heb je een ander loopje ontwikkeld waardoor je inmiddels ook zelf bent gaan geloven in die zogenaamde heupslijtage van je. Toch heerlijk die bekommeringen van de buren? Boodschappen til je nauwelijks nog zelf en ook de zwaardere huishoudelijke taken worden wekelijks voor je uitgevoerd.

Mijn moeder (70) heeft overigens nog steeds geen behoefte om deze overgang aan te gaan. Gelukkig maar! Ik zie al voor me dat we eeuwig gehoorapparaatjes shoppen, uren voor de haringkraam hangen en bij thuiskomst een keteltje1 wegtikken. Liever nog even niet!

Dus dames, er komt misschien voor jou wel een dag waarop je het dappere besluit neemt om de verfkwast enkel nog te gebruiken om de ovenschaal mee in te vetten. Één bezoekje aan de kapper en voila! Nederland is weer een oma rijker! You rock, you rule! Go ladies!