#verzorgingsstaatinactie

meester Geert 13 okt 2017

4 mannen zeggen JA. Dat zal een mooi huwelijk worden. Een decadent huwelijk wel te verstaan. Want van een ministersalaris kun je dat wel betalen. Ik wens de heren alle geluk toe in de verdere persoonlijke verbintenis, maar niet in de politiek.
Deze vier heren zijn bezig de verzorgingsstaat uit te kleden. En dat snap ik niet, want na een huwelijk mag je alleen elkaar nog maar uitkleden. Wat er nou mooier in Nederland dan de zorg die we voor elkaar dragen. Als we hard aan het werk zijn passen de leerkrachten op de kinderen, en proberen ze dan ook nog even op te voeden. Als we te laat thuis zijn kunnen we rekenen op de leidsters van de buitenschoolse opvang, en als we in het weekend per sé naar de voetbal willen kunnen we rekenen op de zusters in het verzorgingstehuis van onze oudjes.
Ook de vier heren van het regeerakkoord maken dankbaar gebruik van alle voorzieningen die ons mooie landje heeft. Toch kunnen de mensen die in deze sectoren werken niet rekenen op enige dankbaarheid of erkenning. Beloftes richting #POinactie, de actiegroep die het opneemt voor leerkrachten in het basisonderwijs, worden gebroken. De zorg kan ook niet rekenen op veel steun, en ook de politie, die ons landje veilig houdt, wordt langzaam uitgekleed.
#POinactie roept nu op tot verdere stakingen. Na een uur en een dag, gaan ze nu voor twee dagen. Strijden voor een nobele zaak, maar ik vrees dat het niet gaat werken. De 4 eenheid in Den Haag is namelijk maar voor één ding gevoelig. Geld ! Heel veel geld. En stakende leerkrachten kosten niemand geld. De economie draait gewoon door en sterker nog. Door alle vrije kinderen verdienen pretparken extra. Nee, een staking van leerkrachten raakt de elite in Den haag niet. Vandaar een ander voorstel. Iedereen die op één of andere manier verbonden is met de verzorgingsstaat meld zich op 2 januari 2018 ziek. Heb je bijvoorbeeld een zoon of dochter die naar school gaat, of wellicht een kleinzoon of kleindochter, heb je een vader of moeder, opa of oma in een verzorgings- of bejaardentehuis, heb je een naaste die in het ziekenhuis verzorgd wordt door zorgzame zusters, of vindt je het alleen al fijn dat je veilig over straat kan, laat dan merken dat je zorg draagt voor de verzorgingsstaat en dat je alle mensen steunt in die zich dag in dag uit inzetten voor uw naasten.
Dat heeft effect op de economie. Dat is een krachtig signaal naar het kwartet in Den Haag. En dan kunnen wij een dag extra bijkomen van een fikse kater.