Ik ben een immigrant. Maar ik ben nog veel meer.

Magdalena R 13 apr 2016

Ik ben een immigrant, maar ik ben nog veel meer. Dit woord is veel te kort en veel te saai om mijn hele karakter en identiteit te kunnen beschrijven. Ik ben een dochter, een grote zus, ik houd van tekenen en een broodje haring, ik wil graag over de hele wereld reizen. Ik verdwaal vaak in grote steden en ik ben allergisch voor linzen. Ik ben een mens. Net als jij. (waarschijnlijk eet je iets meer drop dan ik, want dat lust ik gewoon niet, maar goed – meer drop voor jou dus).

Ik ben een immigrant maar ik ben niet gevlucht. We zijn niet allemaal hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen reden om hier te zijn. Misschien ben ik hier gewoon omdat ik verliefd werd op dit land, op de grachten, de geschiedenis of …een Nederlander. Misschien wilde ik mijn eigen grenzen verkennen. Net als jij.

Ik ben een immigrant maar ik voel me hier thuis. Ik heb een Nederlandse partner, ik fiets elke dag, ik lees Nederlandse kranten, ik eet stroopwafels en ik begin de Nederlandse grapjes wel een klein beetje grappig te vinden. Mijn accent is bijna niet meer te horen en soms zeg ik zelfs dingen zoals “Tjonge jonge” tegen mezelf. Ik ben dus een beetje Nederlands geworden. Net als jij.

Ik ben immigrant maar ik mis ook mijn eigen land. Mijn land is prachtig, ons eten is lekker, onze taal is mooi en elke keer als ik thuis kom, voel ik me gelukkig. Ik wil tegen iedereen vertellen hoe ongelofelijk magisch mijn land is. Ik ben trots op mijn vaderland. Net als jij.

Ik ben een immigrant, maar mijn doel is niet om je baan te stelen. Ik ben hier niet om je leven slechter te maken. Ik ben hier om mijn eigen weg te vinden, mijn eigen uitdagingen aan te gaan en mezelf te zijn. Het zou natuurlijk niet verkeerd zijn als ik ook een leuke baan vind. Net als jij.

Ik ben een immigrant maar ik ben dus nog veel meer.

PS: Nogmaals: Ik houd van broodje haring! Reden genoeg om in Nederland te blijven, toch? Maar dan wel met ui!