Bh’s kopen met Nicole is best grappig

Maarten van Krimpen 16 mei 2017

Er zijn nog steeds zaken waar ik aan moet wennen in een relatie. Een van de bizarste dingen op dat gebied: mee gaan bh’s kopen.

Ik heb dit nu twee keer gedaan. Tot mijn eigen verbazing was ik er redelijk normaal onder – ik verdom het trouwens sowieso om de standaard vent te zijn die mokkend buiten de winkel gaat staan. Het was gewoon… ja, leuk, niet echt ongemakkelijk. Meer het rare open deur idee dat je vriendin niet de enige is die een bh draagt maar dat er nog meer vrouwen zijn die dat doen, zoiets.

Ik loop achter m’n vriendin aan, stel af en toe wat voor – Nicole en ik zijn het ook op dit gebied snel eens – en tot zover oké. Maar dan: het passen. Ik loop dan wel mee richting pashokjes, maar blijf op een veilige afstand staan, semi-nonchalant, afwachtend. Niemand besteedt aandacht aan me en laat me lekker met rust. Nicole komt half het pashokje uit: “Wat vind je?” en ik word het pashokje ingetrokken.

Ik weet niet waar ik het zoeken moet. Mag dit zomaar, als man in een vrouwenwereld, gaan mensen niet denken dat we weet-ik-veel-wat aan het doen zijn? Ik stotter iets van “ja, leuk” (dat meen ik) en voel me opgelaten. Hilariteit bij Nicole – normaal ben ik de minst verlegene van ons twee. Volgens Nicole is het heel normaal dat mannen af en toe het pashokje in gaan om goedkeuring te geven (ik moet er tenslotte naar kijken).

Vandaag ook weer bh-koop-dag want veel bh’s voor weinig. Aanvankelijk iets waar ik naar uitkijk, maar zodra we het winkelcentrum naderen vraag ik toch nog of ze niet eerst een rondje wil lopen zodat ik me mentaal kan voorbereiden. Weer die winkel in, en ik heb geen idee waar ik mijn armen moet laten – ik kijk in elk geval uit dat ik mijn handen niet te lang in mijn broekzak laat zitten.

Zo nonchalant mogelijk en met blik op oneindig blijf ik bij de pashokjes wachten. Om mezelf een houding te geven pak ik mijn telefoon, maar met de kans op dat mensen denken dat ik een foto maak hou ik dat snel voor gezien.

Ik mag drie keer op audiëntie het pashokje in, stotter niet, de bh die ik stiekem het mooiste vond blijkt voor geen meter te zitten want stomme sluiting, maar wat er wél mee naar huis gaat is mooi. Grijns. Ja, dit went toch wel.