19 juni 2017 om 10:19
Lezerscolumn van: Jolieke van der Rest
Jolieke van der Rest

Actueel

De breatharian lifestyle gaat er bij mij niet in

Deze column in de krant?
22

Al snackend op mijn smartphone viel mijn oog op een voor mij nieuw fenomeen: de breatharian lifestyle. Zonder te weten wat het is, kreeg ik direct de associatie met een luchtig, licht en blij leven. Dat leek me heerlijk, dat wilde ik ook! Aandachtig las ik verder. Maar wat schetste mijn verbazing: het is de bedoeling om niets te eten. Dit alles vanuit de gedachte dat je gevoed kunt worden vanuit de energie die in het universum en jezelf zit. Uh huh, yeah right! Voor mij valt dit in de categorie ‘Gebakken lucht’.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vrij lang zonder eten kunnen. Die na een dag buffelen op kantoor spontaan zijn vergeten om hun lunchtrommeltje te openen. Of die met gemak het ontbijt overslaan om daarna enkel een salade weg te prikken. Om nog maar te zwijgen over mensen die de noodgedwongen het onderste uit de pan moeten schrapen. Maar kom op zeg: het eten op onze aardkloot is toch niet enkel bedoeld om energie te leveren?

Heb je net een lucky swipe gedaan op Tinder en afgesproken in een restaurant, zit je daar tegenover hem met je leukste jurkje aan en… een leeg bord. Interesting. Koffiedrinken bij je aanstaande schoonmoeder? Als je haar zelfgebakken appeltaart niet aanraakt heb je een probleem… Niet meer mee kunnen praten over de file bij de Albert Heijn als je een kar vol kerstboodschappen hebt of klagen over de ranzige Dixies op een festival? Believe me, zelfs dat zal een groot gemis zijn. En wat te denken van de grote leegte die zich aandient wanneer je thuis komt en de keuken inloopt? Daar waar de koelkast en het fornuis normaal gesproken staan, zie jij nu een gapend gat.

Daarom presenteer ik u met trots de all-you-can-eatarian lifestyle. Voor de echte veelvraten zoals ik die overal, alles en altijd willen eten. Of het nu een bruine boterham met kaas is in de morgen, een haring in de middag, een curry in de avond (volgorde is geheel willekeurig), als er maar wat in kan! Mijn maag weet eerder dat het middaguur nadert dan mijn oog de cijfertjes van mijn wijzerplaat vinden. En het knorrende geluid dat daarvandaan komt heeft weg van een horde varkens boven de trog. Als ik dan eindelijk wat te eten heb gescoord dan voel ik me ook zo. En daar schaam ik me niet voor. Eet smakelijk allemaal!

22