14 juni 2017 om 08:37
Lezerscolumn van: Niemandsverdriet
Niemandsverdriet

Actueel

Ronald de Broer

Deze column in de krant?
23

Er zijn ergernissen en ergernissen mensen, en een column is niet alleen bedoeld om te spuien, maar toch. Vanochtend werd ik wakker in het gezelschap van een radiopresentator die ‘kauntrie’ zei toen hij het over country had, en toen nog een keer; vervolgens belde hij iemand die het gesprek beëindigde met ‘Hou hem in de lucht’. Ten slotte werd aandacht besteed aan de verjaardag van Donald Trump, met het uiterst reflectieve uitgangspunt: ‘Heeft hij wel reden om blij te zijn vandaag?’ En dat binnen 1 uur.

Voor de goede orde, we hebben het hier niet over de lokale omroep of commerciële praatradio, maar over de nieuwszender Radio 1. En dat vind ik erg. Er zijn ezels die zich meerdere keren stoten aan dezelfde steen, zoals Ajax, Barcelona, het Nederlands Elftal en FOX als het gaat om het contracteren van Ronald de Boer, maar daar kun je je nog bij neerleggen. Frank was een goede voetballer, is een goede coach en bovendien een winnaar, Ronald een salesmanager in dakbedekking; het is volstrekt voorspelbaar dat beursgenoteerde bedrijven het verschil niet zien.

Maar Radio 1? OMG! Ze kunnen daar toch wel lijstjes afwerken van wat er allemaal op de voorpagina’s van de kranten staat? En daar iemand over bellen? Het is overigens precies deze slaafse mentaliteit, en de professionele acceptatie ervan, die uiteindelijk heeft geleid tot bovengenoemde leegte. Er is geen actieve nieuwsgaring meer, zelfs geen daadwerkelijke interesse in wat anders is, maar er wordt nagekakeld. Na kakelen, ik schrijf het bewust los zodat de dubbele betekenis bloot ligt. Ronald de Broer vindt het trouwens goed dat Marcel Keizer coach wordt van Ajax, het is maar dat u het weet.

23