De pingelende buurman

IesaB 24 jul 2017

Mijn buren en ik hebben sinds maanden een vorm van overlast, die lastig te bestrijden is. Een buurman van ons heeft het idee, dat hij de reincarnatie van Bob Marley is en verkracht iedere dag zijn repertoire. Hij schreeuwt, met de ramen open en pingelt op niet helemaal bekende, instrumenten. Het had eerst iets aandoenlijks. Net zoals je kind op vioolles gaat en je al vol ouderliefde de eerste helse tonen ondergaat, zo hebben wij nog enigszins liefdevol de eerste weken doorstaan. Echter, er kwam geen ontwikkeling..
Wel enorme volhardendheid en naar wij denken, ook steeds meer verdovende of oppeppende middelen erbij, om het zelf maar te trekken of Bob Marley echt te evenaren.
Na enkele vriendelijke pogingen om aan te geven, dat het wat ons betreft prettiger zou zijn de ramen dicht te doen, of een koptelefoon op te zetten of IETS van overlast te verminderen, bleken wij op zijn tenen te hebben getrapt en werden wij voor cultuurbarbaren uitgemaakt.
Stap twee. Het informeren van de woningbouwvereniging, bracht ons weer naar stap 1 volgens het protocol van de vereniging en overlast. Na een wat heftigere discussie met de muzikant, bleek dat het een strategie van de meneer in kwestie was om dermate veel overlast te veroorzaken opdat hij liever een benedenwoning had gewild.
Stap 3 was om een logboek van enkele dagen bij te houden, opnames te maken en dan zou er bepaald worden of dat er inderdaad sprake is (geweest) van overlast, aldus de woningbouw. En zou er een gesprekje plaatsvinden. (weer terug naar Stap 1)
Dat er mensen niet slapen, niet kunnen werken, compleet gestoord worden inmiddels, is tot die tijd…. jammer. Ik snap dat er niet al te hysterische stappen genomen kunnen worden, maar we hebben het hier over dagelijkse urenlange geluidsterrorisme.
Dus bracht ik hem dit weekend een bezoekje. Met koptelefoon.
De man, onder invloed, keek mij aan alsof hij mij zou ophangen aan de koptelefoon en wenste mij een ietwat verkorte levensduur op zeer onaangename wijze toe. Hij.had.het.recht.muziek.te.maken. Absoluut. En in godsnaam. Ga lekker pingelen, maar ietwat buur(t)vriendelijk zou echt heel erg fijn zijn.
Gekscherend hebben we in de groepsapp een aantal creatieve oplossingen genoemd. Gelukkig werkt het weer een beetje mee. Door de huidige herfstige buien, heeft onze Buur(t)BobMarley de ramen gesloten. En zijn de helse muziekuren ietwat (minimaal) gedempt.
Mocht u tips hebben totdat er echt ingegrepen kan worden? Graag!