Brexit een feit

Harrie Schröder 30 mrt 2017

De Brexit is een feit geworden en vele onnozele hopen op een mislukking.

Dat een groot land als Engeland kiest voor zelfstandigheid en zelf beslissen wil over wat goed of slecht is voor hun land en inwoners kan toch geen geen rare instelling zijn?
De hakken worden in het zand gezet en de messen worden geslepen als men de Euro aanhangers mag geloven. De Engelsen zouden dan al op voorhand zestig miljard moeten betalen aan de EU wordt er geëist en de positie van Engelsen in andere Europese landen moet ook opnieuw bekeken worden?
Dus men wil kost wat het kost om het de Engelsen moeilijk blijven maken en spijkers op laag water blijven zoeken totdat…? Maar waar hoopt men dan uiteindelijk op dat de Engelsen soms op blote knieën komt smeken of ze toch niet terug mogen komen en of de rest van Europa hen vergeven wil en hun in genade weer willen opnemen!
Landen zoals Nederland en België die veel te verliezen hebben aan handel met Engeland mogen niet apart onderhandelen want dat mag niet van..? Duitsland misschien?
De fanatieke euro aanhanger Belg Guy Verhofstadt mag namens de EU de onderhandelingen doen en dan hou je je adem wel even in onze Belg die denk dat men maar hard genoeg schreeuwt gelijk krijgt en maar één gelijk kent en dat is zijn gelijk.

De Engelsen zijn een trots volk en men weet wat men wil en niet wil en dat is nu het geval met de Brexit. Het Engelse volk heeft gesproken en een uitspraak gedaan middels een referendum. Die zegt; we willen verder met Europa maar wel met onze eigen wetten en voorwaarden. Ook een volk dat kan bogen op een rijke geschiedenis aan cultuur en eigenwaarde en zich dat niet wil laten afpakken en laten opgaan en dus verloren wil laten gaan in een altijd verscheurde Europa met verschillende moralen en interesses.

En in plaats dat Nederland en andere Engels gezinde landen nu eens niet schaapachtig zitten te lachen en het heft weer niet uithanden geven aan een doorgeslagen Belg , die dan namens ons de boel loopt te verkloten om het kind maar eens bij de naam te noemen.
Laten we hopen dat de Nederlandse regering zich nu ook eens zo opstelt dat Nederland ook een trots volk is met een rijke geschiedenis en een rijke historie waar wij als volk trots op zijn en dat ons Engeland meer waard is dan sommige landen die met alle geweld ook bij de EU moesten en zouden komen.

Het" project" Europa zou nu in een Europa met twee snelheden worden opgesplitst? Dat de Engelsen dat niet meer willen trekken snap ik.U OOK!