Geen wiskundeknobbel nodig bij migrantenbeleid!

Freec01 26 jun 2017

Immigratie is een heikel onderwerp. Verreweg de meeste Nederlanders hebben geen problemen met de migranten maar duidelijk wel met het migrantenBELEID. Discussies worden vermeden! Zo was immigratie bij het RTL TV debat geen issue. De kop in het zand steken helpt niet echt. Op enig moment moet je er toch aan geloven. Wat dat oplevert zien we bij de kabinetsformatie.
“Immigratie- en asielbeleid hebben een belangrijke economische component. Alle mooie verhalen over snelle integratie en alle humanitaire overwegingen ten spijt, wijzen de feiten maar één kant op. Immigratie van mensen uit onderontwikkelde met totaal andere culturen leidt hier tot hogere werkloosheid, meer uitkeringen en hogere criminaliteit. We kunnen er het beste van proberen te maken, maar welvaart en welzijn zijn door de omvangrijke immigratie van de laatste kwart eeuw (sinds 1990 vrijwel ieder jaar meer dan 100.000 immigranten) niet toegenomen.(…) Het is vrijwel zeker dat het immigratiebeleid overal veel strenger zal worden. De pendule is te ver doorgeschoten”, aldus de fameuze econoom Jaap van Duijn in zijn wekelijkse column in de Financiële Telegraaf van 10 juni 2017.
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb noemt het beestje bij zijn naam. Hij mag dat; immers hij was zelf immigrant. “Ook over immigratie moeten we eerlijk nadenken. Solidariteit betekent niet: nog meer ongecontroleerd migratie. (…) Je kunt alleen maar vluchtelingen toelaten in een mate die Europese burgers accepteren. Ik vind wel dat we een voorbeeld aan Canada kunnen nemen en mensen moeten opnemen aan wie we als samenleving behoefte hebben. Canada maakt bijvoorbeeld op ambassades in het buitenland bekend dat er technici nodig zijn en dan kunnen mensen solliciteren. Zo schep je perspectief”, aldus Ahmed Aboutaleb.
Op internet zijn de nodige ‘conflictentellers’ te vinden. Een schatting leert dat ongeveer de helft van duizend miljoen Afrikanen in conflictsituaties recht op asiel in Europa hebben. “Je hoeft geen wiskundeknobbel te hebben om tot de slotsom te komen dat redelijkerwijs hier te lande slechts de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat kan worden opgevangen”, stelt mr. Cees Freeke.
De EU wil een onbeperkte immigratie. Dit instituut heeft wel een opmerkelijke visie over mondiale demografische ontwikkelingen en de ‘oplossing’ daarvan. ‘De RAAD VAN EUROPA nam RESOLUTIE 1743 aan; de Nederlandse delegatie en de pers zwijgt; daarom al lezenswaardig!’ (zelf op Google kijken).