Doorsnee

E. de Graaff 14 nov 2017

Doorsnee

De toiletrol is bijna aan vervanging toe. Al sinds gisteravond zat dit moment er aan te komen. Er is enig uitstel bereikt door extra zuinig af te nemen maar nu verkeerd de toiletrol op een punt dat de volgende gebruiker met frustratie zal moeten vaststellen dat de minimale hoeveelheid op de rol toch echt te weinig is om zijn baan goed uit te voeren. De velletjes zacht gelaagd papier die het einde van een reeks aankondigen zijn wel bekend. Terwijl de kartonnen toiletrol in het hart zich speels steeds meer blootgeeft, hebben wij op ons anders zo ontspannen toiletbezoek ineens een kwestie op te lossen.

Je zou zeggen dat een onschuldig, voorspelbaar, frequent incident als het uitspelen van een toiletrol prettig en ongemerkt in het verstrijken van de dagen zou opgaan. Helaas, ondanks de onschuldige natuur van een vooral als deze zal het met veel turbulentie op je radar verschijnen en met verontwaardiging worden ontvangen.
Welke incapabele luie hond heeft zijn plicht op mij afgeschoven, Waarom heb ik dit altijd?

Een vrouw met een gezonde stoelgang gaat gemiddeld ongeveer 7 keer per dag naar het toilet, en omdat de vrouw geen man is zal ze al die keren gebruik maken van de toiletrol die naast de zitting op haar aanraking wacht. Er zijn 43 toilet bezoeken per jaar waarbij de vrouw het risico loopt dat ze aan de beurt is voor het ‘de rol wel of niet vervangen- dilemma’, mits er geen voedselvergiftiging heeft plaatsgevonden, stel je voor. Heb je voedselvergiftiging moet je ook nog druk gaan maken over het vervangen van de toiletrol.

Dezelfde uitdaging vinden we bij pak melk waarin nog maar een schraal laagje rest nadat je een glas hebt ingeschonken. Als je die met maar één slokje inhoud terugzet voor een ander om te vinden worden frustraties geboren. En visa versa.

Kleine incidenten als deze kunnen ons op zwakke momenten laten geloven dat het toch echt een enorme klote dag is. Wat natuurlijk belachelijk is, zo nihil als deze levenloze voorwerpen zijn.

Laten we ons bevrijden van deze mierenneukerij en het collectief anders aanpakken.
De toiletrol en het pak melk en alle andere doorsnee dingen die wij in het bestaan hebben geroepen om ons te helpen, laat ze weer enkel doen waar ze voor gemaakt zijn. Ons helpen.

Neem ruim.
Ook als het einde nog niet in zicht is, neem ruim.
Drink een slokje extra en veeg wat royaler.
Geniet ervan, het is een heerlijke dag