Wat vindt u van onze bank?

Cobi 24 jul 2017

Ik ben klant van een bank. Ik ben klant van een internetbank. Mag ik zeggen welke bank? Maakt eigenlijk niet zoveel uit, dit stukje betreft elke bank.
Na een door mij gedane overschrijving of andere fincanciële handeling verschijnt er regelmatig een pop-upje waarin diezelfde bank mij verzoekt of ik zo vriendelijk zou willen zijn enkele vragen te beantwoorden. Dit wil ik gaarne doen en ik verwacht dan ook van deze bank dat zij op hun beurt van mij dan weer verwachten dat ik zulks naar eer en geweten zal doen. Mijn persoonlijke bijdrage zal meewegen in het beleid de service en klantvriendelijkheid te verbeteren, zo wordt mij gegarandeerd.

Nu, beste bank, dit vindt ik van u,
Je hebt domme criminelen en je hebt slimme criminelen. Domme criminelen houden zich bezig met diefstal, smokkel, roof, drugshandel en liquidaties. Hier heeft de overheid wetten, strafvervolging en gevangenissen voor gefaciliteerd. Slimme criminelen houden zich eveneens bezig met diefstal, plundering en roof, echter deze gaan de financiële sector in. Hier heeft de overheid geenszins een oplossing voor. Sterker nog, de overheid stimuleert juist deze gang van zaken. Oplichten, misleiden, graaien, zelfverrijken, witwassen, frauderen, wegsluizen en belastingontduiking zijn termen in deze losgeslagen kapitale orgie. Zoveel mogelijk winst en nimmer aflatende kwartaalcijfers. Alles en iedereen moet wijken voor de hebzucht van de grootaandeelhouder. Waar winst wordt gemaakt wordt ergens anders verlies geleden. Waar rijkdom ontstaat wordt armoede gecreëerd. Het perverse doel heiligt de middelen. En wat als het fout gaat? Wat als de bank ten onder gaat aan de eigen nimmer aflatende honger naar zelfbevrediging? Ha, dan is daar de overheid welke middels tientallen miljarden burgereuro’s de normloze organisatie graag in stand houdt Want de bank is de overheid en de overheid is de bank. Zij die echt honger hebben zullen moeten wachten op de aalmoes van het Rode Kruis.
Ha, en nu maar hopen dat mijn bank mijn mening zal laten meewegen in het drastisch veranderen van de mentaliteit en het realiseren van een betere en eerlijke wereld….