8 november 2017 om 15:25
Lezerscolumn van: Carly
Carly

Actueel

Fans

Deze column in de krant?
42

“Sommige mensen doen drugs, wij doen dit.” Aldus het antwoord van de jonge Harry Styles fan op de vraag van de verslaggever of ze het zelf ook niet een beetje gek vond om al twee dagen in de kou te staan. De blauwbekkende bakvissen bivakkeerden namelijk op luchtbedden en gehuld in dikke fleecevesten, voor de concertzaal bij de Amsterdam Arena. Dit alles om zo voor aan te kunnen staan bij het concert van hun idool.

“Het ruikt hier naar red bull en sigaretten en er wordt aan de lopende band gezongen”, zo omschreef de verslaggever de sfeer ter plekke. “O, roken die jonge meiden dan al?” was daarop de vraag vanuit de studio. De verslaggever vroeg gelijk aan de meiden of Harry Styles ook rookte. Dat wisten ze niet. Dat verbaasde me, want ik wist van elke Spice Girl precies wat haar lievelingskleur, eten, huisdier en ga zo maar door was. Maar ik was weer niet het soort fan dat zou gaan koukleumen om zo op de eerste rang te staan. Ik vermoedde dat tegen de tijd het concert begon de meiden zo apathisch waren, ze van het hele optreden nog maar weinig mee zouden krijgen.

Hoewel zijn muziek mij niet kon bekoren had ik tijdens mijn Spice Girl periode een crush op Lenny Kravitz. Ondanks dat ik nog op de basisschool zat en hij 24 jaar ouder was, vond ik deze stoere man al erg interessant. Nooit had ik kunnen dromen dat ik hem op mijn achttiende letterlijk tegen het lijf zou lopen in een club in Ibiza. Ondanks zijn kenmerkende zonnebril herkende ik hem gelijk aan zijn gelaatstrekken, neusring, gescheurde jeans en gespierde armen. “Hey girl, don’t just stand there, come and dance.” Lenny trok me mee de dansende menigte in en bood mij daar een paar witte korrels aan, die ik van zijn vinger moest likken. MDMA, zo zou ik later leren. We zoenden en ik dacht dat ik zweefde. Ik was high van Lenny, de drugs en de muziek. Een avond om nooit te vergeten.

De kans dat de meiden bij de Arena Harry gaan zoenen is klein, maar je weet het natuurlijk nooit. Misschien dat hij a la Justin Bieber een gelukkige het podium op roept en haar een smakkerd geeft. Tot die tijd wens ik de bakvissen allemaal wat MDMA toe, dan hebben ze het in ieder geval warm.

42