9 augustus 2017 om 15:13
Lezerscolumn van: Carl Schroder
Carl Schroder

Actueel

Groentje.

Deze column in de krant?
25

Als klein schrijvertje van een, tot op heden, viertal boeken en diverse columns als OPA-Grendel, vind ik het altijd lastig en ongepast om commentaar te leveren op de columns en het schrijfwerk van andere schrijvers die qua verkoopaantallen, met één enkel boekwerk, meer verkopen dan ik met al mijn vier boeken bij elkaar.
Mijn prijzenkast is vrij makkelijk schoon te maken, het kan zelfs met een droge stofdoek aangezien geen enkel object het werk van de stofdoek in de weg zal staan. Ik koester ook niet de illusie ooit meer boeken te gaan verkopen of een grotere naamsbekendheid te hebben dan dat jij hebt.
Ik besef me terdege dat ik in jouw ogen een onbeduidend mannetje ben, die nog niet eens in de schaduw van de pink van je linkerhand mag staan aangezien een druppel van jouw printerinkt vele malen meer waard is dan mijn totale platencollectie van Jan Smit. Niet dat ik die heb, maar diabolisch overdrachtelijk, zou je het zo kunnen zien.
Je vele televisie optredens en de vele prijzen die je reeds in ontvangst hebt mogen nemen zouden voor mij, normaal gesproken, een reden zijn om je met ontzag te benaderen, zij het van verre, je weet wel, de schaduw van de pink, ja Arnon, ik ken mijn plaats in deze.
Nogmaals, normaal gesproken zou het dus niet in mijn hoofd opkomen om ook maar één woord kritiek op jou te willen leveren. Zie voor de redenen het bovenstaande gedeelte, geil je nogmaals op, en stop verder met het lezen van dit, in jouw ogen, onbenullige, nietszeggende, infantiele broddelwerkje.
Ik zei natuurlijk al, normaal gesproken, want daar zit hem nou net de kneep, beste Arnon. Je hebt een goede, wat zeg ik, zeer goede naam als schrijver. Waarom dat dierlijke aanschurken tegen de tafelpoten van Jinek? Waarom zonodig moeten deugen door mee te gaan in de hysterie omtrent Wilders en Baudet? Je zou toch beter moeten weten.
Beide noem jij een Jihadist, zou een grap kunnen zijn, die vergeef ik je nog, maar als je in één enkele zin, vrijheid en de Koran gaat plakken, ga ik ernstig twijfelen. Zodra ik zie dat je mensen adviseert om met zowel een dildo als een Koran over straat te gaan, weet ik het zeker. Je kent de hele Islam niet. Je hebt geen idee. Je roept mensen op om een misdaad tegen de Islam te begaan. Dat is niet alleen knullig, maar ook dom en gevaarlijk. Op het bevuilen van het woord van God, want dat is de Koran staat een gruwelijke straf.
Dus, ik mag dan een lullig schrijvertje zijn, maar als het om kennis gaat in deze, ben je voor mij gewoon een groentje.

25