De verenigde staten van Nederland.

Carl Schroder 14 aug 2017

Met verdriet, maar ook met verbazing aanschouwde ik dit weekend de gebeurtenissen in Charlottesville. Verdriet om de haat die er tentoon werd gespreid, en verbazing over de onwetendheid die er blijkbaar in Nederland heerst.
Alsof het vreemd zou zijn dat het weghalen van een standbeeld, in het zuiden van Amerika, zonder slag of stoot zou gaan. Het standbeeld is het symbool van een open wond in het zuiden, die het verlies van de Amerikaanse burgeroorlog en de opkomst van de mensenrechtenbeweging nog steeds niet hebben verwerkt. Je moet haast wel van een andere planeet komen wil je niet begrijpen dat dit tot protesten van de blanken, die zich zwaar genaaid voelen, zou leiden.
Deze mensen in het Zuiden voelen nog steeds dat de bemoeizucht van de zichzelf superieur wanende Noorderlingen ten koste is gegaan van hun rechten. Je kunt het ermee eens zijn of niet, en ik mag toch hopen dat een hoop mensen deze Zuiderlingen als niet helemaal beschaafd beschouwen, maar hoe je er ook over denkt, wat je er ook van vindt, dit is zoals het is.
De geschiedenis van Amerika en de daaruit voortgekomen Verenigde Staten van Amerika, is een geschiedenis die met veel bloed is geschreven, en zeker vanuit het Zuiden niet geheel vrijwillig is ondergaan.
Nederland is een land die een geheel andere geschiedenis kent. Ja natuurlijk heeft Nederland een slavernij verleden, en ja daar hebben zowel blank als zwart behoorlijk vuile handen aan gemaakt. De geschiedenis van Nederland is niet op alle fronten even fraai, maar er is een wezenlijk verschil tussen Nederland en de USA. Nederland is een land dat een redelijke geschiedenis heeft van “samen sterk”. Zelfs met heikele punten als het koningshuis, niet door iedereen gewenst, spreken wij daarover en zijn het er daarna over eens dat wij het wederom oneens zijn.
Over het algemeen kun je dus redelijk concluderen dat wij vrij vaak, schouder aan schouder, de vijanden hebben verdreven.
Wat mij angstig maakt, is dat momenteel in Nederland, die basis begint weg te vallen. Gelukkig blijft het nog tot toetsenbord terrorisme en ik wil dan ook graag iedereen adviseren het daarbij te laten. Niet alles wat uit de USA komt is het kopiëren waard, hoe waar dat is, hebben wij het afgelopen weekend gezien. Wij zijn het koninkrijk der Nederlanden, zo hebben wij dat afgesproken, laten we er in hemelsnaam onder dwang geen verenigde staten van Nederland van maken, daar zou nou werkelijk niemand beter of gelukkiger van worden.