De vertrutting.

Carl Schroder 24 jul 2017

Ooit, lang geleden was de man een ongeschoren en ongelikte beer. Hij sleepte zijn vrouw aan de haren de grot in, donderde haar achter de kookpotten om de buit te koken en scheet bij de voordeur. Ooit. Natuurlijk zou dat tegenwoordig raar zijn, ik bedoel, hoeveel vrouwen zijn er nog met een beetje fatsoenlijk lang haar?
Het begon allemaal met het feminisme. Het vrouw zijn. Om dat te bewerkstelligen moesten de haren kort, de tailles worden vergeten, en de borsten zonder netje zodat de zwaartekracht lustig zijn werk kon doen. Dat is op jonge leeftijd niet zo erg, ik kan het zelfs zeer vermakelijk vinden, maar zodra de tepels de knietjes beginnen te raken, moet je jezelf afvragen of je misschien niet een ietsie pietsie bent doorgeschoten.
Het was niet alleen het vrouw zijn, want ja, natuurlijk kon de barbaarse onderdrukking van de vrouw niet meer. De kerk had de vrouw jarenlang als minderwaardig gezien, dus terecht tijd voor meer vrouwenrechten, maar ook de man moest eraan geloven.
En zie daar, de mannen-crème, want ook de mannenhuid was kwetsbaar. Ja, dat krijg je als je je ballen door dat getrut laat verschrompelen. Maar deze week was het hek van de dam, wat OPA betreft. Mannen krijgen bij de ING bank een maand zwangerschapsverlof. Een maand! Hoezo dan? Waarom zou je als kerel in godsnaam een maand na de werping thuis willen blijven? Je feesthut ziet eruit als een slagveld, je schoonmoeder heeft vrij baan je te sarren en een harige verlos-Ursula leert je hoe je je koter moet verschonen. Dat wil ik helemaal niet weten! Ik wil naar het werk, beetje kijken naar de nieuwe secretaresse, een half uur eerder stoppen om een paar pilsjes te pakken, om dan thuis lekker het keukentje te ruiken waar moeders de vrouw staat te koken. Daarna lekker voetbal kijken, en als ik nog fut heb, daarna moeders nog even bedanken voor haar inzet van de dag, door mijn fantastische liefdesspel met haar te spelen, dàt wil ik.
Helaas, die tijd is voorbij. De kerk is de baas niet meer, en de vrouw maakt gebruik van haar stem en haar rechten. Rest mij toch nog een laatste vraag als het mag, waarom bevrijden van de kerk en de man, om je dan willoos over te leveren aan de onderdrukking van de Islam…?