Hoe zit het met jouw tenen?

Sylvia Peters 23 jun 2017

De zon doet de laatste dagen goed zijn best en dat zie je terug in de kledingstijl. Korte rokjes, shorts en vooral veel onbedekt. De voeten los in de slippertjes, de teennagels gezellig gelakt. Ik ken iemand, die kijkt altijd gelijk naar die blote stampers.
‘Kijk, die heeft mooie voeten’, zegt ze tegen me als er iemand op het strand voorbij loopt.
Of juist het tegenovergestelde: ‘Brr, wat een enge voeten.’
Lange of harige tenen winnen bij haar geen schoonheidsprijs.
Voor mij is het heel ongebruikelijk om gelijk naar iemand zijn onderstel te kijken. Ik kan me een leuker uitzicht voorstellen, zeker op het strand. Toch maakt ze me nieuwsgierig. Wat is eigenlijk de criteria voor mooie voeten? Heb ik mooie voeten? Natuurlijk wil ik niet gelijk op haar tenen trappen, maar zijn die van haar eigenlijk wel mooi?

De tenen schijnen trouwens wel een grote rol te spelen in het feit of je mooie voeten hebt of niet. Zeker die tweede teen is erg bepalend. Bij ongeveer tien procent van de mensen blijkt deze groter te zijn dan de grote teen. Ze noemen dit een Griekse voet. En waarom? Geen idee, misschien heb je dan meer balans als je Sirtaki danst? Natuurlijk hoef je jezelf daar niet schuldig over te voelen, die Grieken hebben al schulden genoeg.

Zelf blijk ik een Egyptische voet te hebben. Hierbij is de grote teen ook echt de langste. Daarna loopt het net zoals de zijkant van een piramide naar beneden. Ongeveer zestig procent van de mensen hebben een dergelijke voet. Het lijkt me dat je beter een Egyptische voet kan hebben, dan kamelen-tenen \|/. Mochten er dames zijn die niet weten wat kamelen-tenen zijn, trek dan gewoon even je broek zo hoog totdat hij echt niet meer verder kan. Die tenen verschijnen dan vanzelf.
Dan hebben we nog de vierkante voet, een soort van statafel onderstel. Hierbij zijn de grote en de tweede teen min of meer gelijk. De ideale voet om eksterogen te kweken in smalle schoenen. Voor hen is te hopen dat de tijd van de bolle neuzen schoenen weer terugkomt.

Weet je wat ik me nu ineens afvraag? Hoeveel mensen na het lezen van deze column hun sokken en schoenen uitrekken en naar hun tenen kijken.
Wat ik niet wil weten, is hoeveel vrouwen er nu voor de spiegel staan… Op zoek naar hun kamelen-tenen.