Het geheim van een liefdevol huwelijk!

babettie 27 jan 2016

De telefoon ging in het restaurant waar ik werk en ik nam op: Een mevrouw die graag wilde komen eten ter ere van haar 55 jarig huwelijk. Ik vroeg haar of ze mij op de avond dat ze zou komen het geheim wilde vertellen voor een gelukkig huwelijk. Twee weken later was het zover en toen ze binnen kwam samen met haar man hoefde ik niet te vragen naar de reservering want ik zag meteen dat zij het was.De stem aan de telefoon en het beeld in mijn hoofd klopte exact met hoe ze eruit zag, te lief voor woorden.Aan tafel vroeg ze voor een pen en papier en begon enthousiast te schrijven net als haar man.In de 80 zijn ze allebei! Later gaf ze me de brieven, welke ik in alle rust moest lezen. In de envelop stond hun recept voor een leven in liefde met je partner.Geraakt door dit oprechte gebaar geef ik haar een kus en ik stak de envelop in mijn tas.Later in bed opende ik de envelop en wat ze beide hadden geschreven is zoiets moois, dat mag ik niet voor mezelf houden.Zij schreef het volgende:’Vergeet niet,tussen het samen hard werken,zo nu en dan een paar dagen samen iets ontspannends te doen.Ergernissen (niet aan te ontkomen) uitpraten! Blijf praten met elkaar en luister naar de ander! Vergeef veel (vrouwen vergeten helaas niets als het kwetsend was.) Bedenk regelmatig dat je 2 totaal verschillende mensen bent en juist dat de reden van verliefdheid,liefde en DE reden was om samen door het leven te gaan. Maak rustig ruzie maar ga niet slapen zonder het uit te praten maar vooral door het goed te maken. Man moet vergeten te denken (weet niet of dat mogelijk is)dat vrijen de reden is om het goed te maken. Vrouwen willen gevoelens (Oh God) uitleggen en overbrengen.(Nog erger dus) Succes,Leef het leven!
Zijn liefdesrecept:’Het belangrijkste van de mens van kleins af aan is leren omgaan met verschillen zoals man-vrouw,zwart-blank,culturen en levensbeschouwingen. De verschillen dus leren accepteren en de ander in zijn wezen laten. Dus niet kost wat kost willen veranderen!Dat lukt toch niet zonder brokken te maken. Gemeenschappelijke interesses kunnen problemen te verdragen maken. Tel de zegeningen!
Overvallen door een intens gevoel van ontroering en liefde draai ik me om en geef mijn slapende man een kus,nog maar 53 jaar te gaan. Alle irritaties zijn ineens verdwenen uit mijn hoofd en ik bedenk me dat ik zin heb om het goed te maken. Ook alvast voor de komende 10 ruzies. Gelukkig, nog 53 jaar te gaan! Heb het leven lief,samen met de liefde van je leven,het liefst voor 55 jaar!