18 juni 2017 om 10:58
Lezerscolumn van: Ate Vegter
Ate Vegter

Actueel

Het mooiste kado

Deze column in de krant?
1

Ik durf gerust te beweren dat ik vanmorgen voor vaderdag het mooiste kado in de wijde omgeving heb gekregen. Wanneer je iets mooiers hebt gekregen dan ik, laat het me dan weten. Vaderdag begint vanmorgen vroeg met ontbijt op bed. Gelukkig niet te vroeg, zodat ik lekker kan uitslapen, maar op zeker moment hoor ik toch allerlei gesluip en geschuifel naar beneden en vanaf dat moment weet ik dat alles goed komt.

Even later hoor ik Lief en dochter Piep met grote voorzichtigheid de trap weer opkomen en dat betekent koffie. Ik draai mij nog één keer om en dan is het zover. We installeren ons op bed, er wordt gezoend en papa mag uitpakken. Een prachtige boekenlegger om te beginnen, met een foto van Piep en een bolletje wol. Die ga ik niet meer kwijtraken zoals met bijna alle boekenleggers gebeurt. Dan een porceleinen lepeltje met een stukje chocola en een theezakje. Lekker voor later, maar ik voel nog enige spanning:
- Is dit waarop je bijna niet kon wachten, vraag ik aan Lief.
- Er is nog een klein kadootje, zegt mijn dochter, terwijl ze de slaapkamer uitloopt. Even later komt ze terug met een flinke tas ter grootte van een schoenendoos, met daarin een schoenendoos. Schoenen zijn mijn favoriete bezit, hobby en tijdverdrijf, dus ik ga onmiddellijk rechtop zitten en pak ze uit. Ze zijn prachtig: wit met blauw met oranje, rose, paars en groen en alle kleuren. Een geweldig mooi ontwerp van Seikatsu, oogstrelend en voetfraaiend. Met zwarte veters, maar ze werken als een instapper. De vraag is nu of ze passen. Piep haalt een schoenlepel. Ze zitten als gegoten. Lekkerder dan alles. Het is echt jammer dat het vandaag zo mooi weer is en te warm voor schoenen. Dan is het tijd voor de koffie. Vaderdag is toch wel een van de betere uitvindingen, zeker in combinatie met mooie schoenen.

Ate Vegter, 18 juni 2017

voor alle verhalen:
www.atevegter.wordpress.com

1