Blijf maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Arno de Groot 18 okt 2017

Hoera er is een nieuw volk geboren. Hierbij verwelkomen wij dan ook “DE GEWONE NEDERLANDER”. Mocht iemand mij kunnen vertellen waar deze Nederlander woont, laat dit dan direct weten. Wie weet kunnen wij daar asiel aanvragen. Het heeft namelijk vele voordelen om een gewone Nederlander te zijn. De belasting voordelen die je daar krijgt zijn voor iedereen. Er gaat niemand op achteruit. Wel moet er veel vertrouwen zijn in de toekomst. Een toekomst waar zij met zijn alle aan gaan bouwen.
Als ik dit dan even naar de Nederlander omzet, zie ik bij ons alles duurder worden. Ze beloven veel en dat krijgen wij ook, maar halen het aan de andere kant weer met een hark naar binnen. Ook hier moeten wij vertrouwen hebben, maar in wie? Nee, ik wil niet negatief zijn, maar er moet bij ons nog wel een hoop gebeuren voor wij gelijk gesteld kunnen worden aan “DE GEWONE NEDERLANDER”. Hier hebben wij met zijn alle jaren moeten zwoegen om de economie weer op orde te krijgen. Dit hebben wij dan ook met alle Nederlanders gedaan. Vele van ons hebben veel moeten geven. Nu het tijd is om te krijgen zie je daar niets meer van terug. Alles wat komt verdwijnt weer in rook. Het belastingstelsel moet dan ook eenvoudiger. Ja, voor wie. Voor wie het innen moeten zeker. Beloften maakt schuld. Iedereen heeft dan ook de gemaakte beloftes wel gehoord. Wanneer deze beloftes dan ook worden ingelost, niemand die het mij kan vertellen.
Ook ik ben maar een eenvoudige Nederlander. Doe mijn best om zo zuinig mogelijk te leven en op die manier nog wat centjes over te houden voor mijn oude dag. Wat gebeurt er, je krijgt aan alle kanten straf. Je huis afbetaald, betalen maar. Over je verdiende geld altijd keurig je belastingen betalen, moet je over het spaartegoed nog een keer belasting betalen. Diefstal noem ik dat. Waar moeten wij nu nog vertrouwen uit putten.
Als Nederlander moet je het maar gewoon nemen zoals het komt. Leef je leven en als het daar is moet je gaan. Zorg wel voor je gaat dat alles wat je hebt op is, anders wordt het wel voor je opgehaald.
Bij mij is zo langzamerhand een lichtje gaan branden met het idee waar “DE GEWONE NEDERLANDER” woont. Zou het kleine stukje land in Den Haag liggen. Dat kleine stukje wat Binnenhof heet.
Ach, doe toch normaal man!