18 juni 2017 om 23:57
Angelface

Mens & Maatschappij

Verkrachtingsdrug

Deze column in de krant?
26

Ik werd wakker in een bed naast een onbekende jongeman. Hij had alleen een onderbroek aan. Ik had ook een onderbroek aan, maar die was binnenstebuiten. Wat dus heel vreemd is. En ja, ik heb het moeten checken want ik vroeg het mij echt af. Daarover had ik gewoon mijn kleedje aan van het uitgaan, de avond daarvoor.

Ik sms’te naar mijn ‘vriendin’ waarmee ik was uitgegaan. Ze liet me weten dat ze mij bij een jongen had achtergelaten dat haar vriendje moest voorstellen sinds de avond daarvoor.
Ik moest me geen zorgen maken want hij zou me nooit misbruiken. Ik had zelf geen herinneringen meer van de nacht die gepasseerd was, buiten dat ik wel degelijk aangekomen was in de NOXX, destijds nog zo genoemd.

Heel raar voelde ik mij, wanneer ik wakker werd. Ik schaamde mij ook omdat ik daar lag in bed bij een jongen dat ik niet kende en ik ook niet wist waar ik was. In de zetel zat er nog een vriend van hem.
Die vriend had me dan een lift gegeven naar mijn ‘vriendin’ haar werk, zij werkte in een café. Daar heeft ze mij dan verteld dat ze mij niet kon meenemen omdat ze mij niet wakker kreeg en mij moeilijk tot haar werk kon sleuren. Blijkbaar was ik de avond voordien buiten gezet uit de NOXX. Het fijne weet ik er zelf ook niet van aangezien dit de enige avond in mijn hele leven is waar ik een totale black-out van heb. Kent u dat, comazuipen? Daar heb ik nooit aan meegedaan. Ondanks dat ik wel graag ga dansen en me opmaak, ben ik toch een verantwoordelijk persoon. Maar tegenwoordig ben je al zelf in fout als ‘slachtoffer’ als je je opmaakt, uitgaat en alcohol drinkt.

Ik zou trouwens nooit een vriendin die buiten bewustzijn is, achterlaten bij een stel kerels die zij niet kent.
Er is vast iets in mijn drankje gedaan en ik vermoed haar zogezegde vriendje, waarnaast ik wakker werd, aangezien hij waarschijnlijk heel de avond bij ons in de buurt zal zijn geweest.

Dit is een korte column over een verhaal uit mijn verleden. Ik heb nog zo’n verhalen. Ik zal u alvast verklappen dat dit meisje al zeker geen vriendin meer is van mij. Ik heb een aantal vriendinnen, en degenen dat ik heb, daar voel ik mij veilig bij.

De rest, die zijn permanent uit mijn leven geschrapt.

26