Verkeersregelaars en meer….

Ik kan me nog best iets voorstellen bij mensen die boos reageren omdat een politiewagen op een plek staat waar eigenlijk niet geparkeerd mag worden. Dat ik op zo’n moment wel 20 dingen kan bedenken waarom hij daar nu wel staat, ach dat laat ik dan 9 van de 10 keer maar gaan.
Dat mensen niet blij zijn als er een aantal verkeersregelaars ze zeggen dat hun plannetje niet door kan gaan, snap ik ook nog wel. Dat vaak hun eerste reactie dan is: hadden jullie geen borden neer kunnen zetten, ik begrijp ze. Dat het vaak niet kan, zeker als een klusje maar een paar minuten duurt, die discussie laat ik maar aan mij voorbij gaan. “Helaas ging dat niet vandaag, Mevrouw, fijne dag nog.” En door met het verkeer dat op dat moment mijn aandacht opeist.
Toen ik begon met het werk als verkeersregelaar werd ik al van verschillende kanten gewaarschuwd. “Zou je dat wel doen? Al die agressie?” Inmiddels weet ik dat de agressie ruimschoots goed gemaakt wordt door alle leuke reacties die je krijgt. Zeker als je zaken met een portie humor en een vrolijk gezicht oppakt. “Ik snap dat u precies aan de andere kant van deze brug moet zijn, Meneer. Maar dan heb ik helaas drie opties voor u die u geen van drieën leuk gaat vinden. Omrijden, wachten of zwemmen. Helaas hebben ze de gemeente niet drie dagen geleden geïnformeerd dat ze vandaag even een ongeluk daar gingen veroorzaken.” “Meneer geloof me: Als u nu door die zwarte prut gaat slaapt u vannacht in de schuur! Die rotzooi krijg je niet echt makkelijk uit je tapijtje of van je parketvloer geschraapt! “
Naast een stuk of wat chagrijnen zijn er veel meer mensen die je spontaan een snoepje geven, met koffie aankomen en je overladen met complimenten.
Ik vind het jammer dat er nog altijd mensen zijn die niet eerst eens even nadenken. Zouden er redenen kunnen zijn waarom er ineens een politiewagen vlak voor de supermarkt staat? Op het moment dat ze een oproep krijgen dat ze jouw moeder/vrouw/man/kind of beste vriend… nou ja vul verder maar in, moeten gaan reanimeren wil je ook dat ze er gisteren al naast hadden gestaan.
Ik weet inmiddels uit zeer betrouwbare bron dat die ambulance op de linker rijstrook blijft rijden voor het welzijn van de patiënt die er in ligt. Morgen kan jij het zijn die daar gebruik van moet maken!
Die verkeersregelaars staat daar voor jouw veiligheid. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven!