Afstand voor- of nadeel?

Arnold Bergmans 20 nov 2023

Veel inwoners van de Veluwe  ondernemen dagelijks een autorit naar de Randstad.

De ergernis van urenlang stilstaan, een impasse tussen werk en thuis, knaagt aan de ziel. Fysiek uit zich dit in verkrampte spieren en vermoeide ogen die verlangen naar rust. Maar hier op de Veluwe, waar de wind door de dennenbomen fluistert en de geur van aarde de lucht vult, heelt de wonden van de dagelijkse strijd.

Toch is daar ook de mentale tweestrijd. Een innerlijke dans tussen de aantrekkingskracht van de Randstad, waar kansen glinsteren als stadslampen in de nacht, en de rustieke bekoring van de Veluwe, waar de horizon eindeloos lijkt. Het is een wankel evenwicht, een balans tussen professionele ambitie en persoonlijke voldoening.

Dus, temidden van de files en de hectiek, blijft de vraag hangen. Overwint de ergernis uiteindelijk fataal, zowel fysiek als mentaal? Of is het wonen op de Veluwe een ode aan de kracht van aanpassingsvermogen, een viering van de menselijke veerkracht in de dans met de afstand? De Veluwe fluistert haar antwoord in de wind, de bewoners luisteren met een vastberaden hart, en kiezen uiteindelijk toch voor de Veluwe.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.