Alweer over het weer

Leon Koop 20 nov 2023

Herfst in Nederland, de tijd van het jaar waarin zelfs de wolken lijken te klagen over hun overuren. De afgelopen twee maanden hebben we records gebroken waarvan we niet eens wisten dat we die hadden – met name in de categorie ‘neerslag’, waar Nederland nu kampioen in is.

Het dagelijkse weerbericht kan worden samengevat als volgt: grijze luchten, druilerige regen, en als je geluk hebt, kun je genieten van een heel uur zonneschijn maar dan in het noorden van het land. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een uitdaging bij het verlaten van het huis elke dag?

De herfst, waar elke paraplu als een familie-erfstuk wordt doorgegeven, en waar je regenjas een belangrijker accessoire is dan je sleutels. Depressief worden van dit weer? Nee hoor, het is gewoon een kwestie van de juiste mindset – een mindset die natuurlijk niet wordt beïnvloed door de voortdurende regenval. Positief blijven is de sleutel, tenzij je je favoriete paar schoenen veranderd wilt zien in drijvende bootjes.

Verloren pinguïns

En laten we het hebben over klimaatverandering, waar we elke dag aan worden herinnerd terwijl we als verloren pinguïns door de stromende regen waden. Onze zuiderburen in bepaalde streken België zijn al aan het evacueren, maar laten we niet vergeten: we hebben hier de beste regen ter wereld. Het is bijna alsof we een prestatie ontgrendelen op het internationale weer-podium.

Ja, de aardappeloogst is mislukt. Het land huilt om de verloren frites en chips, maar laten we van de nood een deugd maken. Minder koolhydraten, meer hippe groenten! Wie heeft er frites nodig als je kunt genieten van een prachtige bloemkoolsteak? Het is tijd om de regenachtige dagen om te zetten in gezonde keuzes – wie had gedacht dat het weer een bondgenoot zou worden in de strijd tegen overtollige koolhydraten?

Zwemmen naar de supermarkt

Dus, terwijl we zwemmen naar de supermarkt en onze zonneschijnquota bijhouden, laten we onthouden: de herfst in Nederland is als een langdradige Netflix-serie – soms wil je gewoon dat het stopt, maar uiteindelijk weet je dat je er toch doorheen moet komen. Blijf positief, investeer in waterdichte mascara en vergeet niet je regenboog te zoeken tussen de grijze wolken. Wie zei dat het altijd zonnig moet zijn om een goede tijd te hebben?

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.