Werken aan jezelf? Neem een kloon!

Marco Hupkes 19 jun 2023

Stel je voor: je bent redelijk tevreden met jezelf maar het kan wel iets beter. En je hebt al in kaart wat je niet meer wil denken, zeggen en doen en wat je wél wilt.

Maar wat gaat veranderen tergend moeizaam en áls het even lukt, dan neemt het verankerde, onbewuste script weer de overhand zodra je minder fit bent.

Leve de Perfectie

Tevredenheid met jezelf is tegenwoordig een schaars goed. Mensen zijn op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren en een perfectie na te streven die onbereikbaar lijkt. Maar ik heb goed nieuws. Er is een revolutionaire oplossing voor al je problemen: neem een kloon als kind!

Grijp in als het nog kan

Waarom zou je jezelf vermoeien met het opvoeden van een totaal nieuw kind dat onvermijdelijk gebreken zal vertonen die jij niet kent, een individuutje met een eigen wil en persoonlijkheid? Het is eenvoudiger om een kopie van jezelf te maken met hooguit die paar lastige eigenschappen die je al zo goed kent. Zodra die de kop opsteken kun je het er uit opvoeden en elimineren. En dat gaat veel makkelijker dan jezelf veranderen. Het onderbewuste script wat jij bij jezelf niet meer getransformeerd krijgt wordt namelijk gevormd in de eerste zeven levensjaren. En die eerste levensjaren van je kind, daar ben jij bij! Je kleine kloon zal opgroeien met jouw DNA en talenten. Het zal alles doen wat jij deed, maar dan beter. Het zal de beste versie van jezelf zijn, zodat je jezelf niet meer hoeft te overstijgen.

Laat het Onbegrip en kies voor Grip

Natuurlijk is er ook onbegrip en zijn er sceptici die beweren dat een kloon als kind onethisch is. Ze praten over individualiteit, diversiteit en de interessante onvoorspelbaarheid van het leven. Maar wie heeft dat nou nodig als je kunt pronken met een verbeterde kopie van jezelf, als je kunt genieten van een verlengstuk van je eigen ego, als je de volledige controle kunt behouden over het leven van je kloon?

Dus, waar wacht je nog op? Stop met jezelf te kwellen met moeizame veranderprocessen, want je hebt nu de kans om het ‘zelf’ te perfectioneren. Neem een kloon als kind en je zult nooit meer ontevreden zijn met jezelf. Gun de wereld dit perfecte exemplaar van jezelf voor een betere toekomst van de planeet, een nieuwe aarde, het Walhalla.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.