Blame The Government

Erwin Troost 4 jun 2023

Mijn beste mensen, ik ging gisteren een pakje shag kopen en de prijs is verhoogd van 14,10 naar 17,60 euro. De regering wil mensen aan het stoppen krijgen. Dat klopt en dat heb ik gister ook acuut gedaan.

Ik ben gestopt met Greenpeace ondersteunen, de Cliniclowns, het Dierenlot en meer goede doelen. Ik moet ergens dat geld terugwinnen.

Roken is een gevaar voor mijn gezondheid, niet de jouwe, maar ik fiets, rijd en loop niet over een snelweg. En staar niet op mijn mobiel om een ander immobiel te maken. Ik ben geen verward persoon waarvoor geen geld in de zorg is.

Drie euro vijftig verhoging op een buil shag. Ik hoop dat het geld goed besteed wordt en vind dat rokers de politieke partij SNOM moeten oprichten om te bepalen waar hun geld naar toegaat. Bijvoorbeeld de vierhonderd ingezakte huizen in klein Groningen, mensen die jaren op de wachtlijst staan van de zorg of geen zorg kunnen betalen, de aanslagen-affaire, hulp en voorlichting voor mensen die verslaafd zijn aan gamen, appen en andere elektronica. Geld pompen in rechtszaken zodat het allemaal niet zo lang moet duren, want waarom komen die The Voice-priestertjes er zomaar mee weg? De overheid troggelt mij geld af en ik wil bepalen waar het naar toegaat. Yes, I blame the government!

Energieverspilling

Ik weet dat het mijn gezondheid is, but I mean you no harm. Dat doen voetbalhooligans of mensen die protesteren en agressief worden door de politiek. Beide groepen begrijp ik niet. Hooligans zijn niet geïnteresseerd in voetbal en de politiek heeft nooit iets voor de mensen gedaan. Maar daarom hoef je niet boos te zijn. Dat is energieverspilling en ik dacht dat daar een tekort aan was. Je moet gewoon niet gaan stemmen. Het is een systeem om te laten denken dat je gehoord wordt.

Als jij wil dat de wereld minder dom wordt dan zal jij zelf moeten beginnen. Dat is het namelijk hè. Wij doen die domme dingen. Ik rook, ik eet, ik drink, ben hopelijk sociaal en een beetje gezellig. Heb humor en ben wakkerder dan woke. Er is armoede, huizen te kort, verdeeldheid en onduidelijkheid. And I blame the government. Niet mijn tabaksgebruik. En ik beloof je dat wanneer je stemt op SNOM er ook geen zak gebeurt, want SNOM stopt het geld lekker in hun eigen zak en staat voor STEM NIET OP MIJ. Win/win-situatie, piepeltjes.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.