Hoera, de zeespiegel stijgt!

Marco Hupkes 2 jun 2023

Go with the Flow: optimaal profiteren van de stijgende zeespiegel!

Ahoy, Nederlandse avonturiers. Het is tijd om onze snorkels op te zetten aan en de stijgende zee te omarmen, want Nederland wordt de ultieme waterspeeltuin! Laten we, in plaats van ons zorgen te maken over het wassende water, een duik nemen in een wereld van eindeloze drassige mogelijkheden.

Smoke on the Water

Kijk eens naar het transport. Vergeet files en overvolle treinen. Met een flink gestegen zeespiegel kunnen we super relaxed forenzen met gondels, watertaxi’s en jetski’s. Lekker spannend door de grachten van Amsterdam suizen, de mist op je gezicht en de wind door je haren. Het is een eeuwigdurend wateravontuur in je eigen achtertuin. Vanuit de eerste verdieping stap je zo in je bootje. Hoe gemakkelijk kun je het hebben.

Geen gestegen Prijzen maar gestegen Water

En dan de toekomstige huizenmarkt. Wie heeft er behoefte aan saaie woningen op het land als je drijvend kunt wonen? Omarm de toekomst van ietwat roerend onroerend goed en word admiraal met je eigen drijfhuis. Vergeet gazononderhoud; je nieuwe voortuin wordt een glinsterende blauwe zee. Leen suiker bij je buren via de gezamenlijke steiger. Het is de ultieme watergemeenschap.

Zeewier Boeren

En laten we de economische kansen niet vergeten. Met de stijgende zeespiegel kunnen Nederlanders pioniers worden op het gebied van onderwaterlandbouw. Ga voor het concept van ‘zeelandbouw’ en cultiveer een overvloedige onderwatertuin. Snorkelen tussen velden met zeewier, verse producten oogsten en verkopen op ‘s werelds eerste onderwaterboerenmarkt. Een duurzame en innovatieve manier om de wereld te voeden en tegelijkertijd indruk te maken op alle bergbuurlanden.

Poseidon Adventure

Ook het toerisme zal bloeien. We promoten onze nieuwe identiteit als ‘s werelds eerste ‘Amfibische Natie’ met badplaatsen als Amersfoort aan Zee en Utrecht Strand. Duik in de wereld van het fluïde toerisme en bied meeslepende ervaringen zoals onderwatermusea en duikexpedities naar verborgen schatten. De wereld zal massaal toestromen om getuige te zijn van ons creatieve waterbeheer, waardoor Nederland verandert in een waar waterwonderland, een heus Poseidon Adventure.

Dus, landgenoten, laten we onze kansen grijpen en de zeespiegelstijging enthousiast verwelkomen. Check de unieke kansen die het biedt en laat de wereld zien dat we niet bang zijn om natte voeten te krijgen. Pak je zwembril, trek je flippers aan en laten we een plons maken! De Nederlanders zijn klaar om van de stijgende zeespiegel een monumentaal succesverhaal te maken. Het water roept, en het is tijd om te antwoorden met een volmondig ‘Dank je wel, Neptunus!’

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.