Gegroeid

Cynthia Poen-Stam 16 mrt 2023

Sinds ik begon met het opschrijven van mijn zielenroerselen, ben ik nogal gegroeid. Een meter of drie, ‘give or take’, een centimeter hier en daar.  Maar het is het beste, mooiste en meest waardevolle wat ik voor ‘mij’ heb gedaan.

Ik ben meer dan wat ook, mezelf geworden. En dus durf ik ook steeds meer.

Zo werd ik een poosje geleden benaderd door een organisatie om ‘zorgheld in de spotlights’ te worden. Ik voelde me echt vereerd. En daarnaast is het meteen een mooie kans om mijn vak en mijn boek Zorgliefde op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Ook al blijft mijn bundel wekelijks zijn weg naar allerlei huisadressen en liefdevolle lezers vinden. Want zo is het in mijn hoofd: dat mijn boek vol met heel veel liefde voor de zorgsector wordt gelezen door mensen die ook met hun hart leven.

Het is voor mij heel dankbaar dat ik mijn eigen weg heb durven volgen en dat dit het resultaat is. „Verhalen over de zorg, daar zit echt niemand op te wachten Cynt. Als ik jou was zou ik daar geen energie in steken.” Dat was de boodschap die ik kreeg.

Eigenwijs

Het is maar goed dat ik eigenwijs ben en er niet naar heb geluisterd.

Want mensen vinden het mooi om mijn verhalen te lezen. Directe collega’s of collega’s van iets verder weg, en ook leerlingen die aan het begin van hun zorgcarrière staan, vinden mijn bundel interessant. Lotgenoten, mensen met een naaste met dementie of zij die ervaring met waakzorg hebben. Ervaring met welke vorm van zorg dan ook. Want er zijn ongelofelijk veel mensen, mantelzorgers of zorgvragers die te maken hebben of krijgen met de gezondheidszorg. En voor hen is het waardevol om hun eigen verhaal te herkennen of het door de ogen van een ander te ervaren. Wat troost te vinden.

Inspiratie misschien.

Het is bijzonder, hoe mijn schrijfpad zich ontwikkelt. Langzaam maar zeker. Het ontrolt zich en ik zie steeds duidelijker welke richting het op gaat. Dat is wonderschoon. Oprecht.

Dus blijf ik mijn verhalen delen met de wereld. Zodat iedereen uiteindelijk ziet hoe mooi, rijk en waardevol werken in de zorg eigenlijk is.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gegroeid
Sluiten