De dag nadat mijn vriendin een insluiper had

Eleonora van vugt 27 mrt 2023

Gistermiddag ben ik bij vriendin x om even bij te kletsen.

Vriendin x drinkt koffie en ik wijn en we hebben een gezellig gesprek over onze alledaagse dingen.

Op dezelfde toon van daarvoor vraagt vriendin x of ze me trouwens al verteld had dat ze onlangs een insluiper in huis had gehad.

Weer dat vriendin x al heel wat voor de kiezen heeft gehad en alleen in een groot huis woont.

Rustig vertelt ze dat er om 2.00 ‘s nachts ineens een grote man (in het donker gekleed en met capuchon), in haar slaapkamer staat.

Vriendin x die op dat moment nog een serie aan het kijken is, ziet de man en vraagt aan de man wat hij komt doen. Ze vertelt het alsof ze vraagt naar z’n reden waarom hij aan de deur staat.

Ik inmiddels kippenvel en half in shock hoor het verhaal, visualiseer de situatie en bedenk me hoe ikzelf op zo’n situatie zou reageren (niet zo, dat weet ik bijna zeker).

De man, totaal overdonderd en licht aangeschoten, antwoordt dat de sleutels nog in de voordeur zaten.

Vriendin x blijft ongezond kalm en bedankt de persoon, die in plaats van de sleutels in de brievenbus te doen heeft besloten een kijkje te nemen in de slaapkamer, voor het terugbrengen van de sleutels.

Water en koffie

Ze vraagt de man, die gezellig om 2.00 uur even komt kletsen op haar bed, of hij een glas water wil, want jeetje wat is ze toch dankbaar voor het terugbrengen van de sleutels.

Vriendin x kleedt zich aan en gaat met hem aan de eettafel een glas water drinken. Daarna wil de zogenaamde brave insluiper ook nog een kopje koffie, waarop vriendin x aangeeft dat ze echt erg moe is, maar dat hij gerust de volgende middag een kop koffie mag komen doen.

Enigszins in de war over het onverwachte verloop van zijn insluiping vertrekt hij.

Vriendin pakt een glas en een fles goede rode wijn en gaat alleen aan tafel zitten.

Ze drinkt twee behoorlijke bellen wijn en rookt een paar sigaretten. Enigszins licht in haar hoofd gaat ze maar weer terug naar bed en valt als een blok in slaap.

Behoorlijk onder de indruk van haar verhaal (understatement, want dramatische verhalen daar houdt vriendin x niet van…), probeer ik het verhaal op me in te laten werken.

Mijn conclusie is dat het haar zeker gelukt is van een olifant een kleine mug te maken.

Respect voor mijn stoere lieve vriendin.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De dag nadat mijn vriendin een insluiper had
Sluiten