Centenkwestie

Robert Beernink 16 jul 2022

In de buurt van Glanerbrug helde mijn benzinemeter vervaarlijk naar de linkerbenedenhoek. Tegen mijn gewoonte in, besloot ik me over te geven aan kuddegedrag en schoot Duitsland in om eens lekker goedkoop te tanken.

Al zoekende doorkruiste ik steeds ongeduriger het grensstadje, stuurde langs lange rijen wachtende gele kentekens, vond een vrije pomp op een achteraf gelegen bedrijventerrein en bespaarde veertig liter á 50 cent.

Een maand later schreef het Polizeipräsidium Münster dat ik op die dag vijftien kilometer te hard had gereden. Gelukkig zijn de boetes daar ook schappelijker: 40 euro. Ik kan nog één keer gratis tanken.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.