Het leven gaat door

Eric Olivier 1 jun 2022

Daar sta je dan, abrupt uit je comfortzone gehaald waar je het zo enorm naar je zin had, gewaardeerd werd, met liefde bejegend. Je was daar zo graag, want je kon er doen wat je wilde en het geluksgevoel leek wel eeuwig te duren. Toen kwam er iemand naar je toe die wat van je wilde en ergens wist je dat dit een keer ging gebeuren. Toch kwam het als een schok.

Men verlangt van je dat je meer gaat doen, je verder ontwikkelt en je potentieel herontdekt. Mede ten gunste van het grotere geheel. Je vraagt je af wat dit te betekenen heeft en wil het liefst terug naar je veilige omgeving. Het doel wordt nader uitgelegd, stukje bij beetje want je kan het maar moeilijk vatten. Je voelt weerstand in je opkomen en verzint tegenargumenten om hier niet aan mee te hoeven doen. Je wijze gesprekspartner blijft echter geduldig en liefdevol uitleggen wat je missie is en hoe jij die ten uitvoer zou kunnen brengen. Daar heb je zelf inspraak in want je vrije wil speelt ook een belangrijke rol. Langzamerhand snap je wat de bedoeling is en accepteer je dat je verder moet. Waar en hoe, daar kom je samen wel uit.

Bijna-doodervaring

Dit bijzondere verhaal beschrijft in grote lijnen wat er is verteld door talloze mensen over de hele wereld die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt. De bubbel, de comfortzone is de gelukzalige staat waarin de meeste BDE’ers verkeren tijdens hun speciale ervaring en waar zij het liefste voor altijd zouden willen blijven, ongeacht wie en wat zij zouden achterlaten. Als wij hen mogen geloven dan heeft ieder leven zin, een doel. Je mag wel zeggen een hoger doel. En dat is het (her-)ontdekken van wie je werkelijk bent door zelfwaardering en ook door het opbrengen van empathie voor de medemens, die zonder uitzondering in hetzelfde schuitje zit. Onze aarde schijnt daarvoor de hardste leerschool te zijn, en dat kan werkelijk iedereen beamen. Vallen en opstaan is hier het credo. Velen redden het, maar voor sommigen wordt het helaas allemaal teveel.

Een interessant verhaal, een (on)geloofwaardig verhaal… wat vind jij, gewaardeerde lezer? Wat moet je hiermee?

Relax, je moet niks, maar als je streeft naar geestelijke groei en écht geluk, dan is het nobele advies dat uit dit alles naar voren komt: doe het goede en vermijd het kwade. Polijst je deugden zoals liefde, waarheid, empathie, innerlijke vrede en geweldloosheid. En vermijd negativiteit.

Dat is nogal wat, maar bedenk dat elke reis begint met de eerste stap. Je wordt er in ieder geval niet armer van, alleen maar beter.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het leven gaat door
Sluiten