Kringloopgeluk

Eric Olivier 28 mei 2022

Kringloopwinkels, wie heeft ze nog nooit bezocht? Heerlijk struinen langs de bakken, schappen en kasten, vol met van alles en nog wat dat weg moest. Kijken, kijken en kopen… of niet.

Een nieuwe kringloopwinkel bezoeken is het leukste. Hyperventilerend van opwinding en kooplust is geen enkele gang, kamer en hoekje veilig voor je gretige blikken en grijpgrage handen. Nieuwe spullen in alle geuren en kleuren. Je pakt het op, keurt het aan alle kanten: is het interessant, of snel maar weer terugleggen? Soms vraag je je af waarom iets in hemelsnaam nog te koop wordt aangeboden, al is het maar voor een grijpstuiver. Te oud, te versleten, te vies. Maar ja, voor elk wat wils, nietwaar?

Als het nieuwtje eraf is worden de bezoekjes minder frequent. Dan ga je gewoon weer eens voor de gezelligheid, om er even uit te zijn. En dan kun je het onverwachts toch nog treffen. Een oerdegelijk vest, nog zo goed als nieuw en voor een lief prijsje. Precies wat je zocht en in jouw maat. Niet twijfelen, kopen!

Puur geluk.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kringloopgeluk
Sluiten