Overmars

Sanne Stroosnijder 22 mrt 2022

Begin februari, zo’n anderhalve maand geleden, kwam daar het ontslag van een belangrijke man. Een man met macht die werd geprezen voor zijn daadkracht.

Over die daadkracht weet ik trouwens niet zoveel. Ik ben geen aanhanger van de ‘hoofdstadse club’, dus kende ik hem niet echt. Na dit nieuws vond ik dat ook niet zo heel erg. Dit ontslag was namelijk niet voor niks. Er was sprake van grensoverschrijdend gedrag. Weer eentje die in de rij aan kon schuiven die zich schuldig maakte aan dit veelvoorkomende ongewenste gedrag. Zojuist schrok ik weer van het nieuws over deze man. Hij was, ja beste mensen, alweer technisch directeur geworden bij een andere voetbalclub. Hij „moest toch ook door” en „het zou niet meer gebeuren”. Weer zo’n man, zo’n man met macht. Alleen dit voorbeeld al laat zien hoe makkelijk er om wordt gegaan met grensoverschrijdend gedrag. Al helemaal bij de oh zo belangrijke en machtige mannen.

Job Overmars voelt gewoon niet oké

Anderhalve maand geen inkomen, wat zal die man het zwaar hebben gehad zeg. Hopelijk kon hij nog boodschappen doen. Maar echt snel vond hij deze stap overigens ook niet. Hij is tenslotte al 48 en „dan heb je niet veel tijd meer te verliezen”, aldus Overmars zelf. Dit voelt gewoon niet oké. Misschien voor hem wel, maar het bleek al eerder dat hij niet de beste keuzes maakte. De verhoudingen tussen mannen en vrouwen zijn scheef en dat is al heel lang. De overmacht van de mannelijke populatie wordt pijnlijk duidelijk.

Maar leren we er van? Nee, zo te zien niet. Vallen, opstaan en doorgaan, toch? Heb jij last van mijn dickpics? Jammer dan. Ik ga toch door met mijn leven, dus doe jij dat dan ook gewoon. Als je maar belangrijk bent, kom je er toch wel mee weg. Goede boodschap voor de maatschappij. Zorg er gewoon voor dat je belangrijk bent en macht hebt. Dan kom je met een sorry en wat geld, zo weg met strafbare feiten. En de slachtoffers? Die blijven misschien zitten met blijvende schade. Maar wat maakt dat nog uit in deze mannen maatschappij. Voldoe aan de zeven vinkjes en van mij krijg je ook nog een bonuspunt als je Peter heet. Dan kom je bij mij op het lijstje waar ik niks mee te maken wil hebben. En ik hoop, u ook niet.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Overmars
Sluiten