We weten het niet hè

Erwin Troost 19 okt 2021 / 15:00 uur

„Wat is jouw kat daar aan het doen?”, vraagt de visite. Ik zeg: „Ufo’s kijken.” Ik zal het uitleggen.

Mijn kat kijkt altijd onder de schutting naar de andere kant, de andere wereld zeg maar en ziet alleen maar wielen van auto’s en fietsers met de lichten aan ’s avonds laat. Voor de kat is dat bijzonder, weet niet wat het is, maar vindt het fascinerend.

Afgelopen week zag ik een moslima in elkaar geslagen worden door populaire schoolmeiden. Achteraf bleek dat er geen reden voor was en niet eens was aangegeven. Wat je niet begrijpt dat sla je maar neer. Eén meid greep haar en de ander sloeg haar tot de grond. Even later zat de moslima 20 minuten angstig met biggelende tranen huilend in de bus, vol onbegrip en niet wetend wat er zojuist was gebeurd. Ik weet dat, omdat ik in diezelfde bus zat.

Netflix, LGBTQ en make-up

Het Netflix-personeel gaat in staking om een transgendergrap van Dave Chapelle. Waar is humor en zelfspot gebleven? Zouden we het verbieden niet eens gaan verbieden? Hoeveel letters gaan we nog toevoegen aan de LGBTQ+-beweging? Nog even en men moet over 50 jaar als hetero uit de kast komen. Hey, ik vind dat iedereen mag zijn wie die wil zijn, maar ik moet nog wel kunnen lachen in deze wereld. Vroeger deed ik dat zelfs in gayclubs en lesbianbars. Waar zijn ze gebleven, mijn lieve LGBTQ gentle people?

Er zijn vrouwen die make-up dragen of iets laten veranderen aan hun body, want dan zijn ze meer zichzelf. Wacht, lees dit zelf nog maar eens even terug. Er zijn mensen die reizen, maar hun eigen stad niet kennen. Waarom woon je dan in die stad? Draai je wereld eens een keer om, lieve mooie mensen.

Hopen voor moslima

Vorige week plaatste iemand op Facebook deze tekst van iemand anders: „Een vaccinatie nemen en dan denken dat je gezond bent, is net zoiets als een lening nemen en dan denken dat je rijk bent.” Dat klopt, maar als je wijze woorden van een ander plaatst ,maakt het jezelf ook niet intelligent.

Ik kijk terug naar mijn schutting, naar mijn kat. De één ziet fietsers en auto’s, een ander ziet lichten en ronddraaiende wielen. Ik denk aan die lieve moslima. En hoop dat ze die avond stevig omarmd werd. Voor mijn part door haar lieve veganbotergeile vriendin. Zonder dat papa of mama het weten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
We weten het niet hè
Sluiten