We zijn allemaal tijdelijk

Marieke Franken 7 okt 2021 / 15:00 uur

Luister heel even.

Veel dingen in het leven zijn tijdelijk. De ongemakkelijke fase op de middelbare school, het slechte kapsel en de rare obsessie van mensen voor Justin Bieber. Oké, misschien is die niet tijdelijk, maar van al deze dingen is er één ding dat mensen geneigd zijn te vergeten dat ook tijdelijk is. Emoties.

De vreugde die je voelde toen mama de vriezer opende om op een late avond een ijsje te pakken, tijdelijk.

Het comfortabele gevoel dat je voelde wanneer papa je ‘s avonds in bed instopte, tijdelijk.

Het geluk dat je voelde toen je twee weken extra voorjaarsvakantie kreeg, tijdelijk.

Ik zeg dit niet om de stemming naar beneden te halen, maar meer als een herinnering dat het leven vol tijdelijke momenten en tijdelijke gevoelens zit.

Ongeduldig en onvriendelijk

De pijn die je voelt na een liefdesbreuk, het schuldgevoel dat je voelt nadat je iemand hebt teleurgesteld en het verdriet dat je voelt als je je afvraagt: ​​wat heb ik verkeerd gedaan? Het is allemaal tijdelijk.

We leven in een zeer snelle wereld waar we ons vervelen als een column niet korter is dan duizend woorden en als het eten langer dan zestig seconden in de magnetron moet staan. De wereld waarin we leven is ongeduldig en onvriendelijk. We zijn ongeduldig en onvriendelijk voor onszelf.

Dit is dus een herinnering om een ​​beetje genade te hebben voor jezelf en anderen. Maak geen irrationele of permanente keuzes op basis van het tijdelijke gevoel. Niets duurt eeuwig. Ga erop uit en maak herinneringen, neem risico’s, leef een beetje en lach veel want uiteindelijk zijn we allemaal tijdelijk, maar impact op elkaar en de wereld hoeft dat niet te zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
We zijn allemaal tijdelijk
Sluiten