Diervriendelijk

Bregje van Weezel 23 okt 2021

Ineens ging het hard. We begonnen met een hond. Toen kwamen er vissen. Volgden een handjevol zijdewormen. En nu wordt er gezeurd om de gevangen kikker en haar kikkerdril te mogen houden.

De slang waar dochterlief op de oprit pardoes op stond, reken ik gemakshalve even niet mee. Was trouwens een onschuldig geval. In Zuid-Afrika is het lente.  En de slangen gaan nu zeg maar de was ophangen. Ook de Cape Cobra, één van giftigste slangen ter wereld. Gelukkig houden zij niet van mensen en zullen snel voor je vluchten. In tegenstelling tot de pofadder. Ook zo’n gevaarlijk geval. Deze is lui en uitermate snel geïrriteerd. Geen goede combi. Het zien van de ‘tuinslang’ maakte ons weer bewust van het feit, dat wij midden in de natuur wonen. Alsof al die spinnen en vieze vliegende gevallen, dat dagelijks al niet doen. Maar goed. Terug naar de huisdieren.

Een Afrikaanse hond

De hond was er bewust. Aangenomen in de functie van waakhond en gezelschapsdier. Deze taken voert ze braaf uit. Uitgaande van buitentemperaturen warmer dan zeventien graden.  Anders komt ze haar nest niet uit. En bij regen worden de werkzaamheden opgeschort. Dat krijg je dus met een Afrikaanse hond. Niet alleen het haar op de rug is tegendraads. De vissen hebben we gered uit een krakkemikkig vijvertje. Sushi, Sashimi & Wanda zwemmen nu op stand in een rap aangeschaft tropisch ogend aquarium-verblijf. De zijdewormen kwamen spontaan op de laatste dag voor de schoolvakantie. Of ze bij ons konden logeren. Enorm moeilijke gasten. Eten alleen maar mulberry-blaadjes. Dacht continue aan tassen.  Ze zitten nu gelukkig helemaal in hun eigen cocon. En zijn in transitie. Kan niet wachten tot dat ze uitvliegen. En tja, die kikker met haar gevolg, die slaan we even over.

Dol op dieren

Maar ik snap die kinderen van ons wel. Het zijn kleine Zuid-Afrikaantjes geworden en Zuid-Afrikanen zijn nu eenmaal dol op dieren. Iedereen heeft wel tenminste een hond of poes. Ze worden liefkozend furchildren genoemd. En zodanig ook behandeld. Niets geen ‘gezelschapdieren’. Heuse familieleden zijn het. Denk dat onze hond de enige in de buurt is met een echt hondenleven. Zij mag namelijk niet in bed of op de bank liggen. Ook buitenshuis is de liefde groot. Van bij tot bavianen. Alles wordt beschermd, gekoesterd en verzorgd. Zo werd deze week nog een verdwaalde pinguïn in escorte naar huis gebracht. Gezinsuitbreiding sluit ik dan ook maar niet uit.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Diervriendelijk
Sluiten