Videoclip broer

M. Lanen-de Vries 29 sep 2021 / 17:00 uur

Ik woonde op kamers met een vriendin toen mijn broer me op een avond belde. „Heb jij nog vriendinnen met grote tieten?”, vroeg hij op nagenoeg verveelde toon. „Wat moet jij daarmee?!”, vroeg ik, lichtelijk ontsteld.

„Ja nou ja, Bas heeft net een nummer opgenomen”, begon hij. Ik wist op dat moment niet welke ‘Bas’ hij bedoelde, we hebben er in de familie alleen al twee en ik had niet de indruk dat hij op één van die twee doelde. „En nu moeten we daar nog even een clipje bij maken”, vervolgde hij. „Dus als je nog iemand weet met flinke tieten?” Daarmee was de uitleg beëindigd.

Vriendinnen voor video

Toch een beetje beledigd, vroeg ik: „Kan ik niet meedoen dan?” Omdat broerlief nu ook weer niet lullig wilde zijn was het antwoord: „Oh ehhh, ja hoor, dat kan. Maar heb je ook nog wat vriendinnen die je mee kunt nemen? We hebben nogal wat mensen nodig.” En ja, dat kon wel geregeld worden.

Ik hing op, draaide me om. De betreffende vriendin/huisgenote stond in de keuken te vechten met sla. Dat kon ze heel knap, vechten met eten. „Hey zeg, heb jij flinke tieten?”, vroeg ik met een grijns. „Wat?!”, was het antwoord, terwijl de sla een halve meter door de keuken vloog. Dat krijg je als je de deksel van de slacentrifuge niet goed dicht maakt.

„Of je grote tieten hebt”, herhaalde ik op een toon of ik zojuist om suiker had gevraagd, terwijl ik de ravage van groene blaadjes overal bekeek. Het leek wel herfst in de keuken. Overal plakten sla-blaadjes op de toch al niet zo heel erg schone muur, om er vervolgens zielig weer af te druipen. „Holy fok! Volgens mij ben jij de enige die de deksel van de slacentrifuge vergeet dicht te maken!”, beschuldigde ik haar lachend.

Is sla wassen koken?

„Ik?! Hallo, wie vraagt hier of ik flinke tieten heb als ik bezig ben met koken?” Ze begon op te ruimen. „Ik. En sinds wanneer is sla wassen koken?!”, lachte ik. Ik hielp mee met opruimen. Het was toch een béétje mijn schuld. Toen ineens vroeg ze me: „Goed, vroeg je nou ook écht of ik grote tieten heb, of verstond ik je verkeerd?” Eindelijk, ik kon aan de uitleg beginnen.

Een week of wat later werden we, tezamen met nog een bups anderen, in ons T-shirt vereeuwigd voor de camera met op de achtergrond het nummer You’ve Got My Love van Bastian Bron.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Videoclip broer
Sluiten