Mondkapjes

Sjoukje Dijkstra 2 jul 2021 / 10:00 uur

En toen mochten ze eindelijk af, de mondkapjes. Wat fijn om eindelijk weer de lachende gezichten te zien, bekenden te herkennen in de supermarkt. De wereld zag er automatisch een stuk zonniger uit, maar toch.

Met slag om de arm, want nu al wordt er een nieuwe variant voorspeld die ons in het najaar zal bereiken. Deze variant is erg slim en wacht eventjes totdat heel het demissionair kabinet op vakantie is geweest. En er weer volop tegen aan kan. Een zondebok hebben we ook al: het zijn de jongeren die het mee terug gaan nemen. Met de formatie hebben de demissionaire politici (we hebben nu meer macht) weinig haast. Wel hebben ze nu alvast nieuwe, benauwende regeltjes voor de mondbedekking geïntroduceerd. Dus, dat die gaat terugkomen is zeker! Wanneer is nog de vraag. Dan kunt u doen als ik en gewoon het ding niet meer op zetten. U bent toch gevaccineerd?

De mouwen opstropen

Wellicht vraagt u zich nu ook af: waarom dan het testen voor toegang en nog steeds de anderhalve meter afstand? Als we dan straks (in het najaar) weer in de rij staan voor prik drie en vier, dan is dat natuurlijk tegen die Deltavariant. En in het voorjaar stropen we weer de mouwen op, want die werking hè. Toch minder lang dan we dachten. U dacht dat we er waren met twee prikken? Jammer. Dit wordt zo’n abonnement waar we niet meer vanaf komen. Ook al doe je je best, bel je, mail je, ga je desnoods verhuizen. Helaas. Dat u en ik daarin de ‘vrije’ keuze hebben, is fijn, want we kunnen elk voor onszelf afwegen wat zwaarder weegt. Het risico van eventueel onbekende langetermijneffecten van de prik of het risico van corona. Hoe jonger – over het algemeen – hoe kleiner het risico van corona. Waarom er dan toch vanaf 12 jaar gevaccineerd zou moeten worden, vind ik onbegrijpelijk. Het effect op vruchtbaarheid is onbekend. Bij jongens kan Pfizer hartontsteking veroorzaken. Ik hoop dat het niet zover komt en de jeugd wederom geslachtofferd moet worden op het altaar van ‘onze gezondheid’. Maar voor nu hebben we onze vrijheid terug. Of zo lijkt het, want hoe vrij zijn we nu eigenlijk als je (met of zonder paspoort) moet bewijzen dat je gezond bent? Fijne vakantie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mondkapjes
Sluiten