Kristalla!

Ate L. Vegter 9 jun 2021

Vanmorgen is Lief er als eerste uit. Ik snurk nog even lekker door, want zo vaak gebeurt het niet dat ik lang uitslaap. Meestal ben ik er tussen zes en zeven uur wel uit.

Mijn slaap-app van iPhone zegt dat ik gemiddeld 5 uur en 46 minuten slaap, dus dan is het wel lekker om af en toe even door te knallen. Maar goed, dat allemaal terzijde, want even later komt Lief lachend naar boven. Ik bedoel echt schaterend, met een appje op haar telefoon van haar zus, die ons hartelijk felicitaart met onze kristallen bruiloft. Ja, dat is natuurlijk wel een vrolijk begin van de dag… dat we dat helemaal vergeten zijn. We hebben er samen een kopje koffie op gedronken.

Huwelijkscadeau

Gezellig met z’n tweetjes, want Piep logeert bij vrienden waar we gisteren heerlijk pizza uit eigen oven hebben gegeten. Dat brengt mij dan gelijk op ons huwelijkscadeau, want we moeten het toch onbewust hebben aangevoeld dat er iets speelde. Ze hebben in de tuin een prachtige pizzaoven staan. Een schitterend ding, waarmee je pizza’s bakt. Je kan er van alles in bakken, wat je normaal in de oven bakt, broodjes, appeltaart enzovoort. Maar hij is met zo’n grote schep bedoeld voor het bakken van echte authentieke zelfgebakken Italiaanse pizza’s.

Trouwdatum vergeten

Die heb ik in een impuls onmiddellijk besteld, ook omdat zelfgebakken pizza’s zo lekker zijn. De levertijd is een paar dagen, dus voor vandaag hebben we nu een echt goed cadeau. Eind van de week kun je bij ons rustig een pizzaatje komen eten.

Goed, dat is het verhaal van de dag. We zijn vijftien jaar getrouwd en we zijn het allebei vergeten. Dat kun je gerust wel een goed huwelijk noemen. We dachten er allebei van de week nog aan. Dat heb ik net nog even gecheckt, maar dat helpt natuurlijk niks. Overigens moet ik nu wel steeds denken aan dat liedje wat je straks niet meer uit je hoofd krijgt: O sewiese wo sewiese walla kristalla krist o sewiese wo sewiese wies wies wies wies! Fijne dag!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kristalla!
Sluiten