Zomaar een foto

Roelefien 27 apr 2021 / 09:02 uur

Vandaag ben ik na heel lang weer eens in een winkel geweest en heb ik een nieuwe spijkerbroek gekocht. Ik maakte een afspraak, gaf de verkoper de opdracht om wat hippere versies te verzamelen en verdween met een hele stapel het pashokje in.

Ik begon met een paar flared versies, want die zijn in ieder geval hip op dit moment. Maar wat mode betreft moet ik altijd even wennen en vooralsnog wen ik nog even verder. Misschien een volgende keer.

Baggy model

Na een uitgebreide passessie, koos ik  voor een lichtere versie; een wat baggy model met van die kunstmatige slijtageplekken verdeeld over de voorkant van de broek. Toen ik hem paste, moest ik wel even wennen, maar al snel was ik enthousiast en niet alleen omdat hij een maat kleiner was dan wat ik normaal draag. De broek stond mij goed, hij ademde de zomer waar ik zo naar verlang en was eens iets anders dan de ‘saaie’, donkere skinny’s die ik op dit moment in mijn kast heb liggen. Ik zocht er nog een leuk trui bij en ging voldaan naar huis.

Dat het inderdaad een andersoortige broek voor mij was bleek toen ook Anouk uiterst enthousiast reageerde bij het zien van de spijkerbroek. Zij had naast de kunstmatige slijtageplekken graag nog wat kunstmatige gaten gezien, maar deze broek vond ze ook ‘heel leuk’. Dit te horen uit de mond van een puber vond ik wel geruststellend.

Slijtageplekken

Op de fiets naar huis had ik me namelijk ineens afgevraagd tot welke leeftijd ik nog in dit soort winkels dit soort spijkerbroeken koop en kan dragen. Op een gegeven moment ben je er toch gewoon te oud voor en loop je voor gek met die slijtageplekken naast je kinderen. Maar wanneer is dat moment dan? In ieder geval dus nog niet als je bijna vijftig bent, maar misschien wel bij bijna zestig? En in welke winkels koop ik dan mijn kleren en spijkerbroeken?

Foto’s van nu

Er is één troost. Als ik later naar de foto’s van nu kijk, vind ik de kleding die ik erop draag toch stom, ongeacht welke broek ik draag. Gek eigenlijk hoe dat werkt, dat als je naar foto’s van vroeger kijkt, je je niet meer kan voorstellen dat je de kleding toen wel mooi vond, terwijl dezelfde mode komt en gaat. In mijn jeugd heb ik de flared broeken al uitgebreid gedragen, misschien zijn de foto’s de reden dat ik ze nu (nog) niet mooi vind. Ik heb in ieder geval een nieuwe, leuke spijkerbroek en voorlopig is er nog geen werk aan een nieuwe winkel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zomaar een foto
Sluiten