Dag Mark

Jan-Kees Verschuure 7 apr 2021 / 10:06 uur

Het leven kent vele teleurstellingen, zoals de smaak van de vegetarische frikandellen van Mora, de prestaties van het Nederlands Elftal en de kwaliteit van mijn nieuwe suède laarsjes. Gelukkig valt er ook veel te lachen, zoals de uitvluchten van politici als er iets misgaat.

Het Nederlandse volk stemt massaal op Rutte, maar als hij zegt ‘ik weet het niet’ moet je opletten. Rutte weet namelijk alles. Hij is de alfa en de omega, de wet, de waarheid en het leven. Zonder hem geen kabinet, hoogstens een functie elders voor mensen die hun eigen waarheid hebben en deze als aerosolen verspreiden.

Moedervlekjes

Houd je een beetje aan de Rutte-regels: glimlachen, de tegenstander op de schouder slaan en door met Groundhog Day. Toch zag ik in de uitleg van Rutte na het lekken van de notulen van de vorige verkenners voor het eerst ouderdom op zijn gezicht. Moedervlekjes – plots heel veel. Eerder zag ik ze niet.

De teflonlaag is verdwenen, en dat is geen toeval. Alle wegen leiden naar Rutte, en een functie elders suggereren voor een met 342.000 voorkeurstemmen gekozen volksvertegenwoordiger, en dat laten notuleren door een medewerker van Algemene Zaken? Dan heb je meer dan uit te leggen.

Dan staat je positie als minister van Algemene Zaken ter discussie, ongeacht of jij het was die het liet notuleren. Kamervoorzitter Arib liet met de directe aanstelling van nieuwe verkenners de kans schieten het laken nu al naar zich toe te trekken – als een Hollandse Pelosi, waarschijnlijk laat zij de eer aan de Kamerleden.

Dag Mark. Hé, hoi – euh, doei!

Reageer op artikel:
Dag Mark
Sluiten