Kleurenblind

Anouscka Brabers 8 jan 2021 / 12:00 uur

Best mens, met een oprechte verbazing en ergernis die ik niet kan beschrijven, zie ik wat er om mij heen gebeurt.

Ik moet kiezen!! Ik moet keuzes maken over kwesties die nooit kwesties voor mij waren en me bewust worden van zaken waar ik me nooit bewust van was.

Mensen waren voor mij altijd mensen, ik dacht er oprecht nooit over na hoe iemand te noemen met een kleurtje of met een andere geaardheid of gender.

Nu moet ik aan de regenboog, getint en meer van dit soort benamingen waar mee ik dan moet aangeven hoe iemand eruit ziet of in elkaar steekt. Ik ben zelf spierwit en kleurenblind .

Ik wil niet dat de maatschappij mij oplegt wat ik wel en niet mag zeggen, want ik denk niet op deze wijze. Het zit gewoon niet in mijn systeem. Ik ben opgegroeid met allerlei soorten mensen om mij heen gelukkig en ik vind het geen issue. Karakter en gedrag zijn in mijn ogen veel interessanter.

Potpourri

Ik vraag me elke keer als ik een ‘regenboogvlag’ zie af, waarom? Ja, ik weet ook wel dat er mensen zijn die vanwege bovengenoemd onderscheid geweld en discriminatie meemaken. Dat is verschrikkelijk voor deze personen en in mijn optiek kortzichtig en dom van de belagers. Juist de potpourri van verschillende rassen, kleuren, geaardheden en voorkeuren maakt het leven met elkaar zo boeiend en zouden we moeten omarmen. En laten we alsjeblieft ook ophouden met feesten en evenementen die kwetsend kunnen zijn voor onze inmiddels uit alle kleuren bestaande samenleving. Misschien zijn onze kinderen dan later ook ‘kleurenblind’.

Alles moet in een hokje. Ik ga het mooi niet doen, bij mij zijn de hokjes kleurloos en open. Ik wil zelf ook niet in een hokje om wat dan ook.

Wel ben ik bang dat de hokjes nog lang blijven bestaan, op alle gebied. Ze zitten in ons hoofd, hoog tijd om ze leeg en kleurloos te maken.

Dag mens,

Anouscka

Reageer op artikel:
Kleurenblind
Sluiten