Gekkies zonder vaccin

Froukje Wubbena 27 jan 2021 / 15:00 uur

Corona is ondertussen al bijna een jaar in ons land. Alle farmaceutische bedrijven hebben keihard gewerkt om dit tegen te gaan met behulp van een vaccin. Je zou dan toch denken als het vaccin er is dat iedereen zit te springen om dit te nemen, maar niets is minder waar.

Er zijn nog steeds mensen die het vaccin weigeren. Ze zeggen dat ze bang zijn voor bewerkingen, ziekte en de geksten denken zelf dat ze chips van de overheid ingeënt krijgen. Hoe krijg je het in je hoofd!

Ik zelf vind dat het wel moet en ik ga nu uitleggen waarom. De meeste anti-vaccin-mensen zijn bang voor de snelheid van de goedkeuring. Normaal gesproken is er namelijk heel veel administratiezooi wat er bij komt kijken. Doordat de bestrijding van corona nogal urgent is ging dit veel sneller. Het is dus gewoon goedgekeurd, maar nu een stuk vlugger dan anders.

Schadelijke frikandel

Dezelfde mensen hoor je ook niet klagen wanneer ze weer een frikandel in hun mond duwen. Daar zitten ook genoeg schadelijke stoffen in die ze niet controleren. Waarom maken ze zich dan wel zo veel zorgen om het vaccin, dat goedgekeurd is?

Een soortgelijk verhaal is dat wanneer deze anti-vaccin-mensen ingeënt moeten worden om naar het buitenland te gaan. Je ze dan niet hoort klagen. Ze doen eigenlijk maar gewoon wat ze uitkomt.

Mijn laatste argument is dat er altijd wel een percentage mensen is dat bijwerkingen krijgt. Ook bij de vaccins die we al kennen. Dus waarom zou je je geen zorgen maken over de bijwerkingen van de baarmoederhalskankerprik en wel over die van het coronavaccin?

Zoals je al gemerkt heb vind ik dat de anti-vaccin-mensen zich niet zo moeten aanstellen en gewoon die prik moeten nemen. Zodat we weer met z’n allen terug kunnen naar onze oude samenleving. Maar ja, ik heb natuurlijk makkelijk praten. Tegeb de tijd dat ik als jongere het vaccin krijg is er al veel meer bekend over de bijwerkingen.

Reageer op artikel:
Gekkies zonder vaccin
Sluiten