Happy Birthday?

Jan Slingerland 3 dec 2020 / 21:00 uur

Binnenkort ben ik jarig en word ik 67. Zevenenzestig jaar! Wat een leeftijd! Volgens jongeren ben je dan stokoud.

Niet zo raar natuurlijk dat zij dat vinden, toen ik jong was vond ik mensen van die leeftijd ook heel oud. Ik krijg nu ook gratis geld, volgens mijn kleinzoon van 10. Hij bedoelt daarmee AOW. Natuurlijk hebben we uitgelegd dat ik daarvoor 51 jaar heb gewerkt. Jarig worden in coronatijd. Gelukkig ben ik nog gezond. Ik houd me aan de regels van het RIVM. Ik heb de coronamelder geïnstalleerd op mijn telefoon en geef wekelijks informatie over mijn gezondheid door aan het Infectieradar. Daarnaast wandel ik veel en pak ik af en toe de fiets. Goed bezig dacht ik zo! Zodra er voor mij een vaccin beschikbaar is, laat ik mij inenten! 

Veel respect

Natuurlijk houd ik ook de berichten over het coronavirus bij. Trieste berichten zijn het vaak. Gezonde mensen, veel jonger dan ik, worden besmet en belanden op de intensive care. In het slechtste geval overlijden ze zonder dat zij afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbaren. Of over ouderen in een verzorgingstehuis die nauwelijks bezoek krijgen en toch besmet raken en overlijden. Ik heb heel veel respect voor de mensen die in de zorg werken. Zij lopen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, ook veel risico om besmet te worden en helaas gebeurt het ook. Daarnaast is het niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel zwaar werk. 

Positief blijven

Mijn verjaardag vier ik meestal gelijk met die van mijn vrouw. Een huis vol familie en vrienden. Heel gezellig met een hapje en een drankje. Dat zit er dit jaar niet in. Het is nog maar de vraag of wij met de feestdagen met het gezin samen kunnen zijn. Jammer, maar helaas het is niet anders. Volgend jaar beter, zullen we maar zeggen. Positief blijven! Voor horecaondernemers is 2020, ondanks alle inspanningen die zij verricht hebben, een verloren jaar.  Ik kan mij voorstellen dat zij zeer teleurgesteld zijn. Het is ook moeilijk te accepteren dat zij niet open mogen, maar bouwmarkten, tuincentra en IKEA wel. Ook voor kerken, moskeeën, synagogen en tempels is er een uitzondering gemaakt. Hoog tijd dat er voor gebedshuizen op dit punt de wet veranderd wordt. Ik ben benieuwd welke politieke partij dit in haar verkiezingsprogramma opneemt. In maart volgend jaar is het weer zover. Verkiezingen voor de Tweede Kamer.  

Op mijn verjaardag hef ik het glas op jouw en mijn gezondheid! Proost! Stay safe! 

Reageer op artikel:
Happy Birthday?
Sluiten