Toch raar!

Imka Meuwese 7 okt 2020

Mijn al wat oudere buurvrouw is ernstig ziek. Longkanker en darmkanker… Vorig jaar is ze 4 x met de ambulance opgehaald vanwege een zware longontsteking.

Begin dit jaar waren de chemo’s nog maar net gestart toen ze doodziek in het ziekenhuis belandde. Na enkele weken kon mijn buurvrouw kiezen; of naar een hospice of nog even naar huis. Ze konden niets meer voor haar doen en ze zou weldra sterven. Ze koos voor het laatste en zit daar nu nog steeds! Jawel, u leest het goed; mijn buurvrouw knapte zienderogen op en heeft het gewoon overleefd. Tot groot ongeloof van de artsen. Iedereen had al afscheid genomen maar de buurvrouw volgde haar eigen pad en luisterde goed naar haar lichaam. Volgens haar waren het de chemo’s die haar de das om deden. Vorige maand is ze zelfs met haar man een weekje naar Beekse Bergen geweest.

Grote schrik

Ze krijgt nog wel alle dagen thuiszorg en toen onlangs een medewerkster positief testte op corona, werd mijn buurvrouw direct ook getest. Als er iemand bij de meest kwetsbaren hoort dan is zij het wel! Groot was dan ook de schrik toen de buurvrouw lichte koorts kreeg en ook corona bleek te hebben. Dit was natuurlijk einde verhaal want niemand die al met 1 been in het graf staat gaat dit levensgevaarlijke virus overleven. Buurman moest meteen ook in quarantaine, althans volgens de GGD, van de huisarts mocht ie gewoon boodschappen doen met een mondkapje en van de apotheek mocht hij de medicijnen voor zijn vrouw komen ophalen.

Ik had een groot vertrouwen in een goede afloop want ik denk er het mijne van… Nou, vanaf morgen mag de buurvrouw weer ‘vrij rondlopen’ en het enige waar ze last van had was misselijkheid. Dit kwam echter van de antibiotica, zo zei ze zelf.

‘Ik heb corona’

Gisteren kwam ik bij de lift de buurman van mijn buurtjes tegen en hij deinsde naar achteren toen hij me zag. „Ik heb corona”, waarschuwde hij (gaat lekker hier in het appartementencomplex). Hij is 10 dagen geleden positief getest en vertelde me dat hij wel erg moe en futloos was. Tja, lusteloos en minder energie… het weer slaat om, het wordt herfst…Toen vervolgde hij dat zijn moeder, die zwaar COPD heeft, ook positief was getest op corona. Oei, een oudere dame met COPD die ook nog eens net haar man verloren is. Zo iemand is al uit balans en dan ook nog die longen, dat is gevaarlijk. Maar ze blijkt alweer boven Jan en was blijkbaar alleen licht verkouden zonder verdere klachten. Nu vraag ik je: ‘Is dit niet wat vreemd??’