Stoute koning!

Mark de Jong 23 okt 2020 / 11:00 uur

Koning is na Keizer de hoogste vorstelijke titel die er is. Je maakt als Koning niet eens deel uit van de adel, nee, je staat er zelfs boven.

Koning Willem I heeft blijkbaar na een vrij moeizame lobby in 1815 de titel ‘Koning’ verkregen nadat de soevereiniteit in 1813 aan hem  werd opgedragen. Het gaat ook allemaal niet vanzelf. Anno 2020 is het nog steeds niet makkelijk om Koning te zijn. In Nederland niet tenminste. In andere landen buigt het volk nog zwijgzaam het hoofd en kust men knielend zijn voeten, maar je moet in Nederland niet denken dat je meer bent dan Jan met de pet.

Willem ging op vakantie naar Griekenland met het vrouwtje en de kinderen, maar dat mocht niet van ons. Tuurlijk, als je een beetje slim bent dan ga je niet doodleuk met je gouden reet aan het Griekse strand liggen als hier de kroegbazen liggen te happen naar adem omdat ze weer eens dicht moeten, maar je vakantie afblazen en weer terugkeren op het nest is niet voldoende. Nee, wij Nederlanders willen bloed zien. Lobbyen zul je!

Droevig en schuldbewust

Wij zullen niet rusten totdat Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg als een stout kind op landelijke televisie zijn welgemeende excuses maakt. Máxima mag er dan met een droevig en schuldbewust gezicht naast gaan zitten. Dan gaan wij als echte Nederlanders wel eens kijken of we die excuses gaan accepteren te ja of te nee.

Zul je zien dat er een filmpje uitlekt waarin Koningin Elisabeth samen met Koning Felipe van Spanje en Mohammed van Marokko met een flinke bak popcorn rollend van het lachen de spijtbetuiging op repeat hebben staan, maar geen 1,5 meter afstand bewaren tijdens deze activiteit. Dat mag dus niet!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stoute koning!
Sluiten