Fijne dagen!

Jan Slingerland 12 okt 2020 / 11:00 uur

Het is begin oktober, als ik zittend achter mijn laptop de eerste woorden tik voor een nieuwe column. Buiten is het grijs, grauw, nat en koud. Niet bepaald het weerbeeld waar ik op zit te wachten.

Op YouTube luister ik naar Summer Wine van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Summer is Over klinkt het daarna uit mijn laptop. Dank je wel Dusty Springfield voor dit prachtige liedje. Ik weet het, de zomer is definitief voorbij. Gelukkig is daar de muziek die de pijn enigszins verzacht. Nog zo’n vijf maanden te gaan voordat de lente begint. Pfff!

Genieten van Halloween

Maar goed niet getreurd, aan het eind van deze maand is het Halloween. Het wordt in onze buurt uitbundig gevierd met versierde huizen en verklede en geschminkte kinderen. Ze maken er elk jaar weer een feest van. Geweldig! Deze keer kopen we, in verband met het coronavirus, verpakte snoepjes. Na Halloween kijk ik alweer uit naar Thanksgiving. Het is niet zo dat mijn kinderen die dag op bezoek komen voor een heerlijke maaltijd met kalkoen, maar voor mij is het hét startsein van de feestmaand december. Na Thanksgiving is het Black Friday. Het heeft even geduurd, maar ook de winkeliers in Nederland hebben inmiddels Black Friday ontdekt. Jammer is dan wel dat zij daar de zaterdag, zondag en maandag aan vastplakken. Het is zelfs zo erg dat je al voor Black Friday artikelen met veel korting kan kopen.

Was ik maar meegenomen

Aan Sinterklaas doen wij allang niet meer. We kopen wel een klein cadeautje voor in de schoenen van onze kleinzoons. Ik vraag mij überhaupt af of Sinterklaas die lange reis vanuit Spanje nog naar Nederland zal maken. Ook hij en zijn Zwarte Pieten hebben te maken met het coronavirus en daarnaast zijn zij, jammer genoeg, niet meer erg welkom hier. Sinds kort plaatsen Facebook en Instagram geen foto’s meer van Zwarte Piet. Soms denk ik, had Sinterklaas mij maar meegenomen naar Spanje. Dan was mij die hele discussie bespaard gebleven. Maar ja, ik was helaas niet stout genoeg!

Wie zal er dit jaar het eerste zijn met een boekje vol lekkernijen voor de feestdagen? De Aldi, Lidl, Jumbo, AH, Plus of is het Dirk die met de eer gaat strijken? Uit eten gaan zal dit jaar wat lastiger worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel kant-en-klaar producten dat je zelf bijna niets meer hoeft te doen. Zo heb je meer tijd voor een lekkere wandeling. Gezellig samen of met familie spelletjes doen of Netflixen. Je kunt ook iemand die alleen is uitnodigen om te komen eten. Fijne dagen allemaal!

Reageer op artikel:
Fijne dagen!
Sluiten