Dat deed Nicky ook

Mark de Jong 12 okt 2020 / 18:33 uur

De moord op Nicky Verstappen is de eerste bekende moordzaak waar ik het slachtoffer had kunnen zijn. Niet door de geografische ligging van de gebeurtenis, maar door zijn leeftijd en alles waar hij zich in de zomer van 1998 waarschijnlijk mee bezig hield.

Verhalen als deze zijn allemaal te verschrikkelijk om ook maar een letter over op papier te zetten, maar dit is de eerste keer dat ik me écht kan inleven in de levensfase van de destijds 11-jarige leeftijdsgenoot uit Limburg.

Toen ik mijn tranen nog aan het drogen was omdat het Nederlands Elftal door Brazilië werd uitgeschakeld op het WK in Frankrijk, zag de wereld er voor Nicky heel anders uit. Sterker nog, die wereld bestond voor hem niet meer.

Een jongetje van de jaren ’90

Nicky blies waarschijnlijk ook tot zijn grote frustratie het stof uit Nintendo-spellen omdat hij Mario Kart wilde spelen, sliep onder een Ajax dekbed en deed alsof hij Overmars was op het trapveldje in zijn wijk, wilde ook Nike Air Max schoenen, stemde op zaterdagochtend af op Telekids, kon het vervolgens niet opbrengen om Telekids helemaal af te kijken omdat hij buiten wilde spelen, had een typisch 90’s kids kapsel waar niet veel later van die groene goedkope gel in gesmeerd zou worden, was verliefd op het mooiste meisje uit zijn klas, droeg te grote kleren met een Looney Tunes print all over the place, kwam tijdens het buiten spelen alleen naar binnen om zo snel mogelijk een halve liter ranja te drinken en vond het waarschijnlijk ook spannend om op kamp te gaan.

Reageer op artikel:
Dat deed Nicky ook
Sluiten