Hé, het is oké!

Jony Nuijten 30 okt 2020

Ik ben een angsthaas wanneer het aankomt op gevoel. Ik ben bang voor emoties en vooral voor wat die met je doen. Zolang je doet alsof het er niet is, dan is het er niet. Zolang je een emotie niet toelaat, kan het je niet raken. Fake it untill you make it.

Je kan alles weg dansen, weg drinken en weg lachen. Negatieve gedachtes kan je omzetten en onrust mediteer je zo weg. Ga je op je bek? Dan sta je op!

Maar wat als je in deze tijd vast zit tussen vier muren en met je eigen gedachtes? Wat als je er dan achter komt dat wanneer je weg rent, alles je met een rot vaart weer in haalt? Dat je liefde wegduwt als je er bang voor bent. Dat je vastloopt in je eigen gedachtes en er zelf niet meer uit komt. En dat je daar geen hulp bij krijgt zolang je er niet naar vraagt.

Ik weet nu dat het oké is om je niet goed te voelen. Het is oké om niet weg te rennen. Het is oké om bang te zijn.

Ik weet nu dat je best om 9 uur in de ochtend wijn mag drinken en het is oké om vriendinnen te vragen om met je mee te doen. Ik weet nu dat liefde op je bek durven gaan is en als je er bang voor blijft je het weg duwt.

Ik weet dat het oké is om uitbundig te lachen en hardop te huilen. Ik weet dat je niet altijd positief hoeft te zijn en mag schreeuwen hoe kut het is.

Het oké is om elke minuut een sigaret aan te steken en te leven in joggingbroek en een knot op je kop.

Het is oké om even niet alles er uit te sporten of te mediteren. Het is oké als je vals One Direction mee schreeuwt.

Het is oké om te dansen en het is oké om in de hele dag met chocolade in bed te liggen.

Ik weet nu dat het oké is om kwetsbaar te zijn en dat dat sterk is en niet zwak. Dat het oké is om pizza te bestellen als ontbijt, als lunch en dronken te worden in de nacht.

Het is oké om liefde te vragen en het is oké dat met open armen te ontvangen. Het is oké om even niet sterk te zijn. Het is oké om te huilen en het is oké om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Het is ook oké om alleen te willen zijn.

Het is oké om het even niet te weten.

Hey,

het is oké om even niet oké te zijn