Het nieuwe normaal?

Erwin Troost 21 sep 2020

Sinds dat de mensheid mondkapjes moet dragen, zijn ineens hun ogen geopend en doen ze hun smoel open. De mens denkt ineens intelligent te zijn door hun protesten op social media of met spandoeken.

Eerst kwam Black Lives Matters, maar ik hoorde de wereld daar niet over toen Rodney King op 3 maart 1991 hardhandig door de politie werd aangepakt en ook gefilmd werd door een voorbijganger.

We halen uit naar Rutte en Grapperhaus en noemen ze leugenaars. Ieder mens, ook jij, ook ik, liegt gemiddeld twee keer per dag. We willen dat de regering aftreedt. Maar wie zet zich dan in? Ook zij weten het niet, maar jij wel neem ik aan. De mens die ook twee keer per dag liegt. Ja, jij. Overdrijven of expres de waarheid niet vertellen is ook een leugentje om bestwil. Je foto er beter uit laten zien op een datingsite met filter, zeggen dat je snel weer langskomt bij iemand of hoe vaak zeg je dat het goed met je gaat, terwijl dat dan niet zo is?

Twintig meter afstand

De paparazzi die Grapperhaus zijn bruiloft fotografeerde een ex-crimineel is, heel lang de huisfotograaf van Holleeder was en zijn bedrijf I shoot people heet, maar natuurlijk wisten jullie die allemaal. De mens is namelijk intelligenter dan ooit. Of zal er meer aan de hand zijn?

Ook werden er filmpjes van Harry Vermeegen gedeeld die daarin zegt: „Schiet mij maar lek! Het is buiten veiliger dan binnen!” Maar hij heeft werkelijk niet één filmpje geplaatst dat hij zich tussen de mensen bevindt. Sterker nog: in alle filmpjes houd hij wel 20 meter afstand van de mensheid.

Het nieuwe normaal is al tig jaar een leugenachtig normaal. Op social media, de televisie, de regie bij The Voice, de president, de regering, bazen, ouders, wijzelf ten behoeve van de goede orde. Wat grappig is dat ik in juni 2019 schreef dat de wereld chaotisch en ontregeld zou worden. En dat er hekken geplaatst zouden worden. Daarna vervolg ik met: „Als een gevangene zal je daar doorheen moeten gaan en de jeugd zal dat normaal vinden. Terwijl jij dit raar vindt, maar je hebt dit zelf veroorzaakt. Als je de mensheid ontregelt dan moeten we het terugbrengen tot een veilige situatie, dus overal zullen controleurs staan. Heb jij namelijk in 2019 nee gezegd tegen deze wereld, was jij het oneens? Nee hè, dan ben jij een automatische ‘JA. Zo werkt dat, slimmerd.” Je snapt zelf dat de mensen mij in de reacties erna een beetje vreemd vonden. Of was jezelf al jarenlang aan het slapen en een beetje dom?